Karabük Belediyesi Bilim ve inovasyon Merkezinde “Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. 

Bilim şenliğinde yapılan gösterilerle doyasıya eğlenen yüzlerce çocuğa Karabük Belediyesi tarafından balon, patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtıldı. 

Bilim şenliği her yıl düzenli olarak ve artarak devam edecek diyen Başkan Vergili; “Bu görmüş olduğunuz Bilim Merkezi belki bizim vilayetimizin ölçeğinde hemen hemen hiç bir vilayette yok. Şuana kadar Türkiye'de 17 tane var, onlarda büyük şehirlerde. Bu merkezin içerisinde, İklim Değişikliği Enerji Labaratuvarı, Fizik ve Kimya Labaratuvarı, Biyoloji Labaratuvarı, Tarih, Corafya, Uzay ve Havacılık, Yapay Zeka, Olay Yeri İnceleme var ve daha bir çok ünite yapılmaya devam edecek.

Ben 15 yıldan bu tarafa Karabük'ün Belediye Başkanıyım bu zamana kadar Karabük'ün temel problemlerinin hepsini çözdüm. Su, köprü, yol, kesintisiz ulaşım aklınıza ne geliyorsa. Temel Problemlerimiz ile ilgili hiçbir problemimiz kalmadı. Karabük'te temel problemleri çözdükten sonra artık bu 5 yıllık dönemle ilgili de yeni programlar yaptık bu programların içerisinde gençler ile ilgili programlarımız var, yaşlılar ve çocuklar ile ilgili programlarımız var bu prgramları da hayata geçirebilmek için bir 5 yıl daha sizlerin desteği ve güveniyle gençlerimize, yaşlılarımıza hizmet edeceğimize canı gönülden inanıyoruz.

Çocuklarımız ile ilgili en önemli olaylardan birtanesi eğitim öncesi okulların olduğunu anladık. İnşallah önümüzdeki dönem yine Karabük'te 5 mahallede kreşlerimizi açacağız, eğitim öncesi bütün çocukalarımız bunlardan faydalanabilecek." dedi.