Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Eflani Belediye Başkan Adayı Hüsnü Akın’ın  seçim bürosu açılışına katıldı.

Açılış öncesinde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Eflani’de ki esnafların iş yerlerini tek tek ziyaret ederek, esnaflar ile sohbet etti.

Açılış törenine, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Milliyetçi Hareket Partisi Eflani Belediye Başkan Adayı Hüsnü Akın, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim bürosu açılışında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Değerli dostlarım Eflani 20-22 senedir AK partinin elinin değmiş olduğu bir ilçemiz. Ali abi buraya gelsin de, şu yollarda bir yürüsün de Eflani’nin durumunu bir görsün. Burası Ankara’nın eli değmiş bir ilçemiz. Sokaklarında yürünmüyor. 4 tane parke taşı koyamamışlar. 

Belediye Başkanının, Milletvekillerinin bugüne kadar Eflani için bir talepte bulunduğunu duydunuz mu? 15 sene konuştum en sonunda Eskipazar’a organize sanayi kuruldu. 15 senedir de Eflani’ye havaalanı diyorum. Ne bir Eflanili, ne de Belediye Başkanı sahip çıkmıyor. Eflani’de 15 senedir hiçbir şey değişmedi. İstemeden hiç bir şey olmaz. İstemeden bir şey olursa hükümet binası gölet olur. Eflani’ye bir tane hükümet konağı binasını yapmamışlar, hala konuşuyorlar.

Belediye Başkanı hükümet ile beraber olmalı. Olduğu zaman Eflani biraz daha rezil olup gider. Şuana kadar köy yollarınızın ne kadarı asfalt yapıldı. Birde Ovacık’a yada Osman Kahveci Bey’in köyüne bakalım. Nasıl asfalt yapılmış. Merkezinde bile yapılmamış. Bu önümüzde ki yol karayollarının yolu.

Bu yolu bile karayollarına asfaltlattıramamış Milletvekilleri Eflani’ye nasıl gelebiliyor. Geldiği zaman Ali abiye sorun bu yol kimin yolu? Bu yol belediyenin yolu değil. Bu yolu asfaltlayacak olan belediye değil. Ben size şöyle bir söz vereyim. Bizim Belediye Başkan adayımız seçilsin, Ankara’nın işi beni aşar ama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine gidip bu yolları sizin için karayollarına asfaltlattıracağım. Bizde hükümetin bir ortağıyız. Onların yapamadıklarını biz yapacağız. 

Doğalgaz bugüne kadar Eflani’ye neden gelmemiş. Çünkü isteyen yok. İhsangazi Belediye Başkanı bile doğalgaz için bana 10 kere geldi. Ben de aradım, İhsangazi’yi doğalgaz programına  aldırdık. Eflani’nin programa alınması çok mu zor?  Milletvekilleri Kargaz’ın sahibine arayıp ta söyleyemiyor mu? Söyleyemiyorlarsa Milletvekilliği yapmasınlar. Bir ev 2 tane tüp yakar. İki tüpün fiyatı 1.300 TL. Gaz yapmış olsanız 250 TL para verirsiniz. Eflani ilçesi bile bizim Karabük’ten daha pahalı yaşıyor. Biz Eflani ile birlikteyiz. Biz Eflaniliyiz, Safranboluluyuz, Eskipazarlıyız, Ovacıklıyız, Yeniceliyiz. Onlar gibi sadece Eskipazarlı, Ovacıklı değiliz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Eflani Belediye Başkan adayı Hüsnü Akın’ın sosyal yaşam merkezi ve düğün salonu isteğini de geri çevirmeyen Başkan Vergili; “ Belediye Başkan adayımızın kazanması durumunda Eflani’ye ilk önce güzel bir düğün salonu yapalım. Gençlerimizi güzel bir salonda evlendirelim. Hayırlı olsun" diyerek sözlerini noktaladı. 

Açılış kurdelesinin kesilmesi ve yapılan duanın ardından yoğun bir katılım ile seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.