Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, dünkü aylık mutat Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı bir madde getirmişti.

Karabük Belediyesinin kiralama usulü ile kullandığı hizmet araçlarının yerine, yeni elektrikli hizmet araçları almak ve böylece araç kiralama ücreti ile yakıt giderlerinden kurtulmak için 90 Milyon lira borçlanmayı Belediye Meclisine getiren, Başkan Vergili’nin önergesine dün AK Parti Grup Başkanı Osman Köşker “Teşkilata sormalıyız. Teşkilatımıza sormadan karar veremeyiz.” Demişti.

AK Parti’nin Belediye Meclisinin bu kararına tepki gösteren Başkan Vergili, dün meclisi tatil etmişti.

“Halkın oyu ile seçilen belediye meclisinin aldığı oyun iradesini sergileyememesinin ayıbını ben bu meclise yaşatmam” diyen Başkan Vergili, bugün de toplanan mecliste önergeyi geri çekti.

Bugün yeniden toplanan belediye meclisinde bir konuşma yapan Başkan Rafet Vergili “Değerli Belediye Meclis üyeleri; AK Parti Grup Sözcüsü Osman Köşker Beyin 7. Madde ile ilgili söz alıp, 'teşkilata sorayım, teşkilata sormadan karar veremeyiz' dediği 7. gündem dışı madde için alınan veya alınacak karar Karabük Belediye Meclisinin iradesi dışında, dış etkenlerin görüşleri doğrultusunda olacağı için, Karabük Belediye Meclisinin iradesini aşağılama ve yetersiz kılacağından, gündem dışı 7. maddenin görüşülmesini Karabük Belediye Başkanı olarak geriye çekiyorum.” Dedi.

AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin halkın kendilerine verdiği oyun iradesini sergileyemediğini vurgulayan Başkan Vergili, gündem dışı maddeyi geri çekti.