Mart ayı İl Genel Meclis Toplantılarının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet SözenBilindiği üzere Kahramanmaraş Merkezli ve 11 ilimizi etkileyen büyük yıkımlara sebep olan bir deprem meydana geldi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu afette tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde tek yürek olmuş, kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ayni ve nakdi yardımlar ile seferber oldular.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi Ekiplerimiz Depremin İlk Gününde Bölgeye Sevk Edildi

Karabük İl Özel İdaresi olarak depremin olduğu ilk günden itibaren ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Başkan Sözen ”Personellerimiz, iş makinelerimiz ile Gaziantep ve Hatay illerimizde enkaz kaldırma ve konteyner kent kurulumu için alt yapı ve hafriyat çalışmalarına devam ediyor. Adıyaman ilimizde ise 2 mühendisimiz hasar tespit çalışmalarına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Yaraların Sarılması İçin Gereken Tüm Adımları Atmaya Devam Edeceğiz

Valilik koordinatörlüğünde yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Sözen, ”Temel gıda, su, giyim, tıbbi malzeme,teknik malzeme, hijyen malzemesi battaniye, çadır, yatak, ısıtıcı, tüp gibi vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları malzemeler 300’ün üzerinde araç ile deprem bölgesine ulaştırılmıştır. Valiliğimizce başlatılan nakdi yardım kampanyasında ise vatandaşlarımızın, STK ve iş adamlarımızın destekleriyle devam etmektedir. İhtiyaçların giderilmesi ve yaraların sarılması için topyekûn gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinden ilimize gelen misafirlerimize; 3000 kişiye psikososyal destek sağlandı. 526 kişi kamu yurt ve misafirhanesinde ikamet ediyor. 3282 kişi kendi imkanları ile barınıyor. 84 kişi hastanelere başvurdu 11 kişinin tedavisi devam ediyor. 524 öğrencinin okullara nakli yapıldı. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçları için oluşturulması planlanan Karabük Mahallesi Konteyner Yaşam Evleri Sitesi için Valimiz öncülüğünde değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi. İnşallah deprem bölgemizde bir Karabük Mahallemiz ve İlçelerimizin adını taşıyacak sokaklarımız olacaktır” diye konuştu.