Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabük İl Kongresinde bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kendisi ile ilgili sosyal medyalarda hakarete varan eleştiri yapanlara seslenmişti.

Başkan Köse konuşmasında; “Adamsanız, şerefliyseniz ve cesaretiniz varsa benimle ilgili sorununuzu gelip yüzüme karşı söylersiniz. Adam değil, şerefiniz yok ve cesaretli değilseniz sosyal medyalardan yazmaya devam edersiniz.” Şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Başkan Köse’nin bu konuşmasını üzerine alan CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç ise kendi sosyal medyasından “Şeref kelimesini en son ağzına alacak kişisin. Şerefsiz arıyorsan aynaya bak.” Şeklinde bir yazı paylaşmıştı.

İl Başkanı Açıkladı "Disiplin Sürecini Başlatmayacağız"

Kendi partisinin Safranbolu Belediye Başkanına ‘şerefsiz’ diyen CHP İlçe Başkanı hakkında hukuksal süreç başlatan Elif Köse, Karabük İl Başkanlığının da disiplin sürecini başlatması gerektiğini ve bu süreci takip edeceğini söylemişti.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar ise, kendi partisinin bir kadın belediye başkanına ‘şerefsiz’ diyen Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç hakkında disiplin süreci başlatmayacaklarını açıkladı.

Karabük Net Haber’e özel açıklamada bulunan İl Başkanı Vedat Yaşar, uzlaştırma yoluna gideceklerini, Genel Merkez’in önümüzdeki birkaç hafta sonra yapacağı büyük kurultay öncesinde kimseyi disipline sevk etmeyi düşünmediklerini söyledi.

Başkan Köse, İlçe Başkanın Partiden İhraç Edilmesini Bekliyor

CHP İl Başkanının açıklaması karşısında sessiz kalmayı tercih eden ve ilçe başkanı tarafından ‘şerefsiz’ hakaretine uğrayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kendi yargı sürecini başlattığını söylemekle yetindi.

Başkan Köse’nin yakın çevresi ise; Kendisine ağır hakaret eden partisinin ilçe başkanı ile hiçbir şekilde uzlaşmayı düşünmediğini, disiplin sürecinin başlatıklarak, ihraç edilmesi gerektiği yönünde fikrinin sabit olduğunu ifade ediyorlar.  

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Partili bir kadın belediye meclis üyesine hakaret ettiğinden CHP’den ihraç adildiğini hatırlatan Başkan Köse’ye yakın partililer, “Partimizin Bolu Belediye Başkanı, AK Partili bir kadına hakaret etti diye ihraç ediliyor. Kendi partilimiz olan kadın belediye başkanına hakaret eden ilçe başkanının yanına kar kalıyor. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

İlçe Başkanının Oğlunu İşe Almamış

Öte yandan CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç’ın oğlunu Safranbolu Belediyesine işe sokmak istediği, bu isteğinin yerine getirilmediği için Başkan Köse’ye karşı husumet güttüğü de partililer tarafından ifade ediliyor.     

Editör: Ergün Başkaya