Karabük’ün bir Cumhuriyet şehri ve sanayileşmeyi simgelediğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse mesajına şöyle devam etti,

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından projelendirilen, dönemin Başvekili İsmet İnönü tarafından ülkemizin ilk entegre demir-çelik tesisi Kardemir’in 3 Nisan 1937 tarihinde temelleri atılmıştır. 

86 yıldır gurur duyduğumuz Karabük Demir Çelik Fabrikaları, Ülkemizin değişik yerlerinde birçok tesisin kurulmasına da öncülük etmiştir. “Fabrikalar Yapan Fabrika” unvanı ile Türkiye’deki sanayi hareketine öncülük etmiş ve etmeye de devam etmektedir. İlimizin kalkınmasında Kardemir’in, ülkemizin kalkınmasında da emeğin kenti Karabük’ün çok büyük rolü vardır, olmaya da devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Karabük’te Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dönemin devlet adamlarını ve emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Karabük’ün kuruluşunun 86. yılını en samimi dileklerimle kutluyorum.”