Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 10-13 Haziran 2026 tarihlerinde 27’ncisi düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Köse, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ve Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’i makamında ziyaret etti.

"Altın Safran Türkiye için bir marka"

Ziyarette konuşan Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine dikkat çekti. Güven, festivalin sektörel önemine vurgu yaparak, bu yıl da katılım sağlamayı ve destek vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Köse: Hedefimiz kültürel mirası uluslararası boyuta taşımak

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise festivalin hazırlık süreciyle ilgili bilgi vererek şunları kaydetti:

Kültürel mirasımızı belgesel sinemanın gücüyle birleştirdiğimiz festivalimiz, bu yıl 27. kez kapılarını açacak. Sayın Birol Güven’e destekleri için teşekkür ediyoruz. Amacımız, Safranbolu’nun korumacılık başarısını ve tarihi dokusunu uluslararası sinema platformlarında daha güçlü bir şekilde temsil etmektir."

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Safranbolu Belediyesi