Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Engelliler Haftası münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Engelli olmanın bireysel bir sorun olmayıp sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren bir konu olduğunu kaydeden Köse “ Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır” dedi.

Başkan Köse mesajına şöyle devam etti; “ Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak, engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla başta eğitim hizmetleri olmak üzere çeşitli hizmetleri ve engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha rahat idame ettirebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Amacımız; engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmalarını sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli bireylere şefkat ve özveriyle, merhametle bakarak onları topluma kazandıran, emekleri, sabırları saymakla bitmeyen değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor, Engelliler Haftasını tebrik ediyorum.”
 

Editör: Vasfiye Yılmaz