Safranbolu’da sinema keyfi açık havada yaşanmaya devam ediyor. 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Geceleri, Leyla Dizdar Kültür Merkezi Bahçesi’nde tüm coşkusuyla sürüyor.
Etkinliğe vatandaşlar kamp sandalyeleri ve minderleriyle akın ederken, her yaştan sinemasever açık havada film izlemenin tadını çıkarıyor. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de vatandaşlarla birlikte film izleyerek bu keyfi paylaştı.
Etkinliğe katılan vatandaşlar yapılan röportajlarda açık havada sinema izlemenin hem nostaljik hem de sosyal bir deneyim sunduğunu belirtti. Bir vatandaş, “Açık havada film izlemek çok keyifli, bu tür etkinliklerin sürekli olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş ise, “Bu tür organizasyonlar bizleri bir araya getiriyor, sosyalleşmek çok güzel. Başkan Köse’ye teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Açık Hava Sinema Geceleri, Safranbolu’da yaz akşamlarını sanatla buluşturmaya devam ederken, vatandaşlardan gelen olumlu geri bildirimler etkinliğe olan ilgiyi daha da artırıyor.