Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya’nın hayata geçirmeyi düşündüğü Garpark Yaşam Merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi ve Devlet Demiryollarının gar sahasında incelemeler yaptı.

Karabük’e gelen Uraloğlu, ilk olarak Karabük Valiliğini ziyaret etti ve Vali Mustafa Yavuz’dan brifing aldı.

Bakanın Valilik ziyaretinde, Milletvekili Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya yer aldı.

Valilik ziyaretinden sonra KARDEMİR’i ziyaret eden Uraloğlu’na, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, fabrika hakkında bilgiler verdi. Demir, ayrıca Bakana fabrikanın kurulduğunda üretilen ilk Türk demiri örneğinin yer aldığı plaket hediye etti.

Kardemir ziyaretinde fabrikada işçilerle öğle yemeği yiyen Uraloğlu, buranın işbirliği halinde ülkeye daha büyük hizmetler yapacağını belirtti ve fabrikanın bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yemeğin ardından KARDEMİR’de saha gezisi gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, bu sırada üretimi yapılan demir yolu tekerine imza attı.

Bakandan, Başkan Adayı Çetinkaya’nın Garpark Projesine Tam Destek

Valilik ve Kardemir ziyaretleri ile incelemeleri sonrasında AK Parti Karabük İl Başkanlığına geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya’nın Garpark Yaşam Merkezi Projesini tam destek vereceklerini belirten Bakan Uraloğlu şu açıklamalarda bulundu;

"Karabük'ü gezerken gördüm. Marmaray'da kullanılan tren setlerimizin tekerleklerine kadar orada yapılıyor. Bende bunu memnuniyetle gördüm ve Kardemir'in esas büyüme döneminin de AK Parti hükümetleri döneminde olduğunun da altını çizmek isterim.

Biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ilimize yaklaşık 18.5 milyar liralık bir yatırım yapmışız. 7 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 116 kilometreye çıkardık. Hiç sıcak karışım kaplamalı yok iken onu da yaklaşık 170 kilometreye çıkarmışız.

Burada talepler var; Yenice Kavşağı, Cumayanı Kavşağı, Eskipazar Kavşağı, Kemikli Rampalarındaki bazı problemler, Karabük-Yenice Yolu. Biz bazılarının projelerini yaptık, bazıları da proje aşamasında. Bir kısım imalatları yaptık. Bunları planlayarak belli bir projeksiyon içerisinde hayata geçireceğiz. Bundan şüpheniz olmasın. Hem demiryolu anlamında hem de karayolu anlamında çalışmalarımızı yürütüyoruz, şehrin daha yaşanabilir olması için.

Karabük, Kardemir ile beraber büyüdü. O zaman en büyük ihtiyaç nakliyeydi. Bizde geldik, o zaman boş olan ama şimdi şehrin içerisinde kalan bir gar alanı yaptık orada. İyi ki de yapmışız. Bu sayede orayı bundan sonra değerlendirme noktasında bir imkana sahip olduk. Oradaki garın 4 kilometre kadar dışarıya alınması gerekiyor. Zaten belediye ile yapılmış olan bir protokol var. Yeri tespit edildi. Onun yapılmasından sonra buranın da terk edilmesiyle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptık. Buranın şehre kazandırılması gerektiği konusunda Karabük'teki bütün yöneticilerimizle mutabıkız, Özkan kardeşimizle de konuştuk. Fikir olarak kararını verdik, süreci bundan sonra yakından takip ederek orayı altı otopark, üstü yaşam alanları, park ve daha çok yeşil alanla beraber hayata geçireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.”

Ak 2Ak-2

Editör: Ergün Başkaya