Şeki şehrinde düzenlenen 12. Uluslararası İpek Yolu Müzik Festivali için Azerbaycan’da bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Dünya Mirası Safranbolu’muz her platformda en iyi şekilde temsil ediyoruz” dedi.

Güzel Bir Etkinlik Oldu

Beraberinde Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Sedat Tokmak ve Belediye Dış İlişkiler Sorumlusu Mert Çevik İle Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bulunan Başkan Köse, “ Öncelikle nazik davetlerinden ötürü Şeki Belediye Başkanı Mayis Allahverdiyev’e teşekkür ediyorum. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı güzel bir organizasyon oldu. Tüm ekibi kutluyorum. Safranbolu Belediyesi olarak bizden talepleri olan ve birlikte gittiğimiz Safranbolu Halk Oyunları Ekibimiz de yöresel Artvin oyunları yalnızca Safranbolu’yu değil ülkemizi de ile en iyi şekilde temsil etti” dedi.

Karşılıklı İstişarelerde Bulunduk

Azerbaycan ziyareti esnasında Vali Yardımcısı Elman İmamverdiyev, Türksoy Genel Sekreteri Elchin Gaffarlı, Şeki Belediye Başkan Yardımcıları İntiqam Eşirov ve Sayara Musayeva ile de tanışma fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Köse, “ Şeki ile ilişkilerimizi güçlendirmek için kardeş şehir olmak adına görüşmeler gerçekleştirdik. UNESCO şehri olan Şeki ile ortak projeler geliştirilmesi yolunda karşılıklı istişarelerde bulunduk ve olumlu adımlar atıldı.” diye konuştu.

Safranbolu’yu hemen her platformda en iyi şekilde tanıtma gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Köse, “ Kardeş ülke Azerbaycan’da da güzel bir tanıtım süreci de geçirdiğimizi düşünüyorum. Burada her fırsatta ikili temaslarda da bulunduk. Bu vesile ile gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı Sayın Vali Yardımcısına, Belediye Başkanı ve Yarımcılarına, Türksoy Genel Sekreteri Elchin Gaffarlı’ya ve değerli Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum.” dedi. 

azerbaycan-1

azerbaycan-2