Araştırmacı Yazar Aytekin Aytekin, 1. ölüm yıldönümünde çok sevdiği Safranbolu'da anıldı.  Araştırmacı  Yazar'ın özel arşivi Belediye Kütüphanesi'nde açıldı. 

3-42

Safranbolu Belediyesi ve ailesi tarafından Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlen ve Belediye Başkanı Elif Köse ev sahipliğinde gerçekleşen törene, İş İnsanı Şefik Dizdar, Safranbolu  Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Dr. Yusuf Küçükbaşol, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bahtiyar Açar, STK Temsilcileri, Aytekin'in ailesi ve sevenleri katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Elif Köse, Aytekin Aytekin'in hiç bir zaman unutulmayacağını söyledi. 

4-29

Aytekin Aytekin'in bir Safranbolu sevdalısı olduğunu hatırlatan Başkan Köse, "Aramızdan ayrılışının üzerinden bir yıl geçti.  Evet, Safranbolu'nun tarihi hafızası, değerli büyüğümüz Aytekin Aytekin' i ölüm yıl dönümünde en çok sevdiği ve bizlere miras bıraktığı kitaplarının arasında anıyoruz. 

Araştırmacı yazar kimliğinin yanında sıcakkanlılığı, insani yönü ile de örnek bir kişilik olan Aytekin Aytekin, ömrünün büyük bir bölümünü de ilçemizin tanıtımına harcadı. İlerleyen yaşına rağmen o Safranbolu'sundan hiç kopmadı ve her zaman yanımızda oldu.  Üzerinden yıllar geçse de biz onu hiç bir zaman unutmayacak, bıraktığı eserlerden her zaman feyz alacağız. 

Ben bu vesile ile Sevgili büyüğümüz Aytekin Aytekin'i rahmetle anıyor, ömrü vefa ettiği sürece Safranbolu'da verdiği hizmetlerden dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyor bir kez daha rahmet diliyorum" dedi. 

Konuşmanın ardından Safranbolu Belediyesi'ne bağışladığı, kütüphanede bulunan kitaplığının açılışına geçildi. 

Buradan konferans salonunda, Aytekin Aytekin için hazırlanan belgesel gösterimine geçildi. 

2-58

Belgesel sonunda konuşan İş İnsanı Şefik Dizdar, "Aytekin, Safranbolu sevdalısı, en büyük yapısından kaldırım taşlarına kadar her şeye tüm tarihi ile hakimdi. Onu hiç bir zaman unutmayacağız. Mekanı cennet olsun." dedi. 

Anma programı Aytekin'in torunları tarafından Başkan Köse ve Dizdar'a çiçek takdimi ile sona erdi.

1-62

Editör: Vasfiye Yılmaz