2023 Haziran ayında yapılacak olan ve muhtemelen bir iki ay geriye çekilmesi beklenilen Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili Seçimlerine 5-6 ay kala siyasi partilerde hareketliliklerde başladı.

Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünen AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’ün bu ay sonu, ya da Ocak ayının ilk haftalarında istifa etmesi kesinleşti.

Uzun süredir İl Başkanlığı görevini sürdüren Altınöz’ün istifası ile “Yeni il başkanı kim olacak?” sorusu gündemde artık çok konuşulmaya başlandı.

Önümüzdeki genel seçimleri başarılı bir şekilde yürütecek, seçim deneyimi olan ve parti içinde birleştirici rol üstelenebilecek bir ismin AK Parti Karabük İl Başkanı olarak atanmasına dikkat edileceği ifade ediliyor.

Ocak ayı içinde belirlenecek olan yeni il başkanının bir taraftan teşkilatlar içinden olacağı konuşulurken, diğer taraftansa daha deneyimli birkaç isim telaffuz ediliyor.

2015 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti Karabük 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Sedat Namal ile 2015 Kasım Genel Seçimlerinde AK Parti’de Karabük Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı yapan Bülent Ersöz, yeni il başkanı olarak atanması muhtemel en güçlü iki isim olarak gösteriliyor.

Öte yandan yeni il başkanının belirlenmesinde, 2023 Genel Seçimlerinde Karabük’ten aday olması beklenilen Mehmet Ali Şahin işaret ediliyor.

Editör: Ergün Başkaya