AK Parti’nin Karabük ve ilçelerinde 75 günü aşan aday adaylığı süreci sona erdi ve adaylar belli oldu.

Uzun süre yaşanan bekleyişin aday adayları üzerinde verdiği psikolojik olumsuz etkilere bir de belediye başkan adayı olamamanın oluşturduğu kırgınlık ile küskünlüklerin giderilmesi için birçok aday adayına il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği, hatta belediye başkan yardımcılığı teklifleri getirilmeye başlanıldı.

Siyasi kulisler ile konulara yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Bazı aday adayları kendilerine getirilen teklifleri kabul ederken, bazıları ise kabul etmedi.

Karabük merkezden Timurçin Saylar’a, il genel meclis üyeliği ve il genel meclis başkanlığı teklifi getirildiği ve Saylar’ın her iki teklifi de geri çevirdiği öğrenildi.

Yenice’de Erdal Yirmibeş’e ise il genel meclis üyeliği teklif edildiği ve kendisinin de düşünmek için zaman istediği belirtildi.

Eskipazar’da ise Kamil Ünal, Mustafa Yarkan ve Mehmet Ali Şen gibi aday adayı olmuş isimlerin bazılarına il genel meclisi, bazılarına ise belediye meclis üyeliği teklifleri getirileceği konuşuluyor.

Teklif getirilenlerin arasında en ilginci, hatta “yok bee” dedirtecek cinsinden olanı ise Safranbolu’da gerçekleşti.

Safranbolu’da iki dönem belediye başkanlığı yapan, bu dönem de aday adayı olan Necdet Aksoy’a belediye meclis üyeliğinin yanı sıra belediye başkan yardımcılığı önerildiği ve kendisinin de bu teklifi kabul ettiği konuşuluyor.

Editör: Ergün Başkaya