Milletvekilliği aday adaylığı için İl Başkanlığından istifa eden İsmail Altınöz, görevini parti merkezince il başkanlığına atanan Ferhat Salt’a devretti. 

Düzenlenen törende partililere hitap eden eski Başkan Altınöz, yaptığı konuşmasında seçimlerden zaferle çıkacaklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi;

"Partimiz kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm il başkanlarımız burada. Milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi burada biz birbirimize rakip değil davamız için mücadele eden bayrağımızı daha yukarıya çıkarmaya çalışan insanlarız inşallah önümüzdeki seçimde de yenilenen tazelenen yapısıyla AK Parti teşkilatları gümbür gümbür çalışarak hem Recep Tayyip Erdoğan'ı hem de milletvekilliğinde sandıkları patlatarak bu seçimden zaferle çıkacaktır. Ben partimizin kuruluşunda emeği olanlara şükranlarımı sunuyorum."

Görevi İsmail Altınöz'den devralan Ferhat Salt ise, kendisinin İl Başkanlığı görevine layık görülmesinden ötürü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; 

"Şahsımı il başkanlığına layık gördüğü için Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la teşkilatımızın her kademesinde yol arkadaşlığı yapmak bizler için büyük bir onurdur. Bugün emaneti ileride başka bir arkadaşa teslim etmek üzere aldığım il başkanlığı vazifesi çok kıymetli, çok meşakkatli bir görevdir bunun bilincinde ve bunun farkındayız. Burada sizlere şunların teminatını vermek istiyorum hiçbir yanlış ve kirli işlerin içerisinde beni ve bizleri göremeyeceksiniz. Birlikte çalıştığım birlikte görev yaptığım şu anda görevi kendisinden devir aldığım İsmail Altınöz Başkanımın bu davaya vermiş olduğu emekler ve hizmetler için teşekkür ediyorum."