AK Parti Karabük teşkilatlarının, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine desteği devam ediyor.

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerinin devletin kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Deprem Bölgesine 5 Tır Yardım Gönderildi

Altınöz, deprem afetinin yaşandığı ilk andan itibaren depremzedelerin yanlarında olduklarını ifade ederek, kışlık kıyafet bot, polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven, battaniye, uyku seti, yatak, ısıtıcı, el feneri, hazır gıda, ekmek, su, kadın hijyen seti, powerbank gibi 5 tır yardım ulaştırıldığını belirtti.
Deprem afetinin yaşandığı bölgelere yaklaşık 500 bin TL ayni ve nakdi yardım yapıldığını ifade eden Altınöz, AK Parti ilçe teşkilatlarının da ilçe Kaymakamlıkları ile koordineli yardım faaliyetleri yürütüldüğünü kaydetti.

Hatay’a Kurulacak Olan “Karabük Mahallesi” için 2 Adet Konteyner Bağışı

Altınöz, Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin etkilediği Hatay ilinde kurulacak olan Karabük Valiliğinin başlattığı “Hatay’a Karabük Mahallesi Kuruyoruz” kampanyasına, AK Parti Karabük İl Başkanlığı olarak 1 adet konteyner, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından da 1 adet konteyner olmak üzere 2 adet konteyner bağışlandığını söyledi.

“Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” Kampanyası

Öte yandan AK Parti Karabük İl Kadın Kollarının yürüttüğü “Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” kampanyası ile bölgeye mutfak seti gönderileceğini bildirildi.

“Cemreler” Depremzedeler İçin Seferber Oldu

AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları teşkilatının da deprem afetinin etkilendiği bölgelerde ‘Cemre’ isimli grupla, ilk günden bu yana deprem bölgesinde faaliyet yürüttüğünü söyleyen Altınöz, ‘Cemrelerin’ afetzedelerin yarasına merhem olmak için birçok işte aktif görev aldığını ifade etti.

Deprem afetinin ilk anından itibaren yardım çalışmalarında cansiperane bir şekilde emek veren herkese teşekkürlerini ifade eden Altınöz, “Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde taşırken, gözyaşlarımızı birlik ve beraberlikle dindireceğiz.” dedi.