31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine 60 gün kaldı ve özellikle AK Parti Karabük Merkez haricinde diğer ilçelerdeki belediye başkan adaylarını hala açıklamadı.

Konuyla ilgili AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, henüz kendisine gelen kesin bir tarihin olmadığının altını çizdi ve “Bize gelen net bir tarih yok ama bu hafta sonuna kadar bir tarih verilerek, gerçekleşmesini bekliyoruz. Karabük gibi illerde ilçe adaylarımızı, Genel Merkezimizden bir Genel Başkan Yardımcımızın veya MKYK Üyemizin katılımı ile yapılacak olan geniş katılımlı törenle açıklayacağız.” Dedi.

Öte yandan İl Başkanı Salt, adayların belirlenmesi ile ilgili sadece Parti Genel Merkezlerinin resmi açıklamasına itibar edilmesini, sosyal medyalarda tahmin yürütülerek yazılan isimler ile ilgili adayların belirlenmesinin söz konusu olmadığını da özellikle vurguladı.

AK Parti'de 70 Günü geçen aday adaylığı süreci ilçelerde merakla beklenilirken, sürenin bir hayli fazla uzaması ise aday adayları arasında gergin bir bekleyiş halini almaya başladı.  

AK Parti’nin İlçelerdeki Belediye Başkan Adayları ise şu şekilde oluşuyor;

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI 

Bahattin Eroğlu, Salih Aydın, Necdet Aksoy, Hüseyin Gündoğdu, Ali Büyüközdemir, Yasemin Kuzu, Ahmet Güneş ve Ali Sami Acar.

YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Erdal Yirmibeş, Ferdi Kökçü, Ertan Mısırlı ve Ş. Sertaş Karakaş,

ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Mustafa Yarkan, Serkan Civa, Kamil Ünal, Mehmet Ali Şen, Bayram Demir, Şenol Telli, Hasan Sevdalı, İsmail Palaz ve Serdar Dursun.

EFLANİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Fatma Özdemir ve Hüseyin Lütfi Ersoy.

OVACIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Mevcut Belediye Başkanı Yakup Narter, Ramazan Şahin, Murat Aka, Emre Uz ve Ahmet Şahin