Karabük’ün çeşitli yerlerindeki reklam billboardlarına yeni Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın yanında, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın bayram kutlama afişlerinin yer alması çeşitli yorumlara neden oldu.

Karabük’te AK Parti siyaset tarihinde bu zamana kadar hiçbir il başkanı billboardlara bayram kutlama afişleri asmamıştı.

İl Başkanı Ferhat Salt’ın billboardlardaki afişleri ile ilgili çok farklı yorumlar yapılırken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile şehirdeki billboardlarda bayram kutlama afişlerinin bulunmamasına dikkatleri çekenler oldu.

Milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç’ın bayram kutlama afişlerinin neden olmadığı da yapılan yorumlarda sorgulandı.

İl Başkanı Ferhat Salt’ın billboardlardaki bu afişleri ‘milletvekili adaylığına mı hazırlanıyor’ şeklinde de yorumlanırken, bu uygulamadan kendisinin haberinin olmadığı, il yönetimindeki arkadaşlarının bu afişleri astırdığı öne sürüldü.

Önceki Belediye Başkanı Rafet Vergili ise partisi MHP’nin İl Başkanlığı bayramlaşmasında bu afişler ile ilgili “Çok erken başladılar. İl Başkanı kendi parasıyla mı astırıyor bu afişleri. Hadi Belediye Başkanının bayram kutlama afişi olabilir de, bir il başkanının bu afişlerde ne işi var” diye konuştu.

İl Başkanı Ferhat Salt’ın billboardlardaki afişleriyle ilgili milletvekillerinin de rahatsız oldukları siyasi kulislerde konuşuluyor.