AK Parti 24, 25 ve 26. dönem İstanbul milletvekilliği yapan ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulunan Metin Külünk, sosyal medya hesabı üzerinden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ’a ve YÖK Başkanına FETÖ soruları yöneltti.

AK Parti 'deki etkin görevleriyle ve Türkiye siyasetindeki kariyeriyle yakından tanınan Metin Külünk, "Vatansever Öğretim Üyeleri, Üniversitelerdeki FETÖ ve İşbirlikçi kadrolarına karşı sessiz kalmayın" başlığıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rektör Kırışık 'a seslenerek; 

"Karabük Üniversitesinde FETÖ iltisakı nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası almış bir ismi Rektörlük neden hala görevde tutmakta ve korumaktadır?
Karabük Üniversitesinde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Daire Başkanları kimdir?
Hangi Daire Başkanlarına görev yeri değişliği yapılmıştır?
Neden hala görevdedirler?
İddialarla ilgili ne dersiniz?"

diye sordu.

Eski YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Yekta Saraç ve yeni YÖK Başkanı Erol Özvar’a da; 

“Karabük Üniversitesi ile ilgili bu bilgilerden haberiniz var mı idi?
Var ise ne yaptınız?
Yapmadı iseniz hangi gerekçe ile yapmadınız?
İddialar ile ilgili adım atmayı düşünüyor musunuz?” 

şeklinde sorular yöneten Külünk, Karabük Üniversitesi ile ilgili iddialarını şu şekilde sıraladı:

" 1) Karabük Üniversitesinde, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Rektör Danışmanlığından sonra, AR-Ge Faaliyetleri Rektör Danışmanlığı görevine getirilen isim kimdir?
Karabük üniversitesinde hakkında FETÖ iltisakı ve KPSS sorularının sızdırılması iddiasıyla yargılama süreci devam eden ismi kim görevde tutmakta, niye ve neden korumaktadır?
İddialarla ilgili ne dersiniz?

2) Karabük Üniversitesi eski rektörü Refik Polat’ın, bir YÖK üyesi ile birlikte inşaat işleri yaptığına ilişkin iddialar bulunmaktadır?
Eski Rektör Refik Polat’ın Kırgızistan Manas Üniversitesine geçiş yaptığı söyleniyor. Doğru mudur?
Ne dersiniz?

3) Karabük Üniversitesinde FETÖ iltisakı nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası almış bir ismi Rektörlük neden hala görevde tutmakta ve korumaktadır?
İddialarla ilgili ne dersiniz?

4) Karabük Üniversitesinde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Daire Başkanları kimdir?
Hangi Daire Başkanlarına görev yeri değişliği yapılmıştır?
Neden hala görevdedirler?
İddialarla ilgili ne dersiniz?

5) YÖK ve Rektörlerimizin FETÖ’ye karşı mücadelede kararlı ve hassasiyet göstermesi gerekmez mi?
Üniversitelerdeki FETÖ’cü kadrolaşma ve MUHALİF işbirlikçisi gruplara karşı yükselen YENİ BİR TEMİZLİK YAPILMALI çağrılarına kulaklarını kimler kapamaktadır, neden?

Tüm Üniversitelerimizin kritik kadrolarında çalışan isimlerin kimler olduğu bilinmekte midir?
Kadro hareketlilikleri, atamalar, bölüm değiştirmeler, tezler, ihaleler, görevlendirmeler ve bilimsel toplantılar izlenmekte midir?
FETÖ ve işbirlikçisi yapılara karşı hassas olunan bir dönemde, YÖK’ün, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği kararlı ve hassas tutuma uygun hareket etmesi gerekmez mi?
FETÖ’nün üniversitelerde yeniden yapılandığına ilişkin ciddi iddialar ve belgeler bulunmasına rağmen, YÖK’ün FETÖ ile mücadeledeki ‘görmezden gelme’ tavrının arkasında kimler vardır?
Neden çekimser kalınmaktadır? "

Metin Külünk'ün Sosyal Medya Paylaşımı