Karabük’ün tanınmış genç iş insanlarından, AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Salih Aydın, Karabük’ün kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen 3 Nisan ile ilgili yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Salih Aydın, 3 Nisan Kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Güzel ülkemiz Türkiye’mizin sanayileşmesi ve kalkınmasında ilk ateşin yakıldığı “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanıyla emeğin ve alın terinin mihenk taşı olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı, aynı zamanda Karabük'ümüzün Kuruluşunun 86. yıl dönümüne ulaşmanın gururu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız.

Karabük’ümüzün tarihi, tek başına 1937 yılında 13 haneli bir köyden ülkemiz ağır sanayiinin beşiği bir Cumhuriyet kenti olma hikayesinden daha fazladır. Demir ve Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla birlikte cennet vatanımızın dört bir yanından bu fabrikada çalışmak amacıyla gelen insanlarımızla birlikte, Türkiye’mizin her yöresinin özelliğini, kültürünü bir mozaik gibi işlemiş, alın terinin, çalışmanın, üretmenin, başarmanın, zamanın şartlarına göre kendini yenilemenin ve geliştirmenin ve hepsinden önemlisi “hep birlikte yaşamanın” en güzel örneğini ortaya koymuştur. Cennet vatanımızın her köşesinde ve Dünyanın dört bir yanında Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının bir eserini görmek ve gurur duymak mümkündür.

Türkiye Yüzyılına adım attığımız bugünlerde yeni ve modern üretim tesisleri, katlanarak artan üretim çeşitliliği ve kapasitesi ile Ülkemiz sanayiindeki yeri ve önemi daha da artan fabrikamıza ilave olarak çeşitli sanayii dallarında birçok işletmeye öncülük yapmanın, her geçen gün artan istihdam olanaklarıyla, gelişmiş sanayii altyapısının yanı sıra ecdadımızın mirası Safranbolu’muzla, Yeşil Yenice’mizle, Eskipazar’ımızla, Eflani’mizle, Ovacık’ımızla ve Yortanpazarımızla tarih, turizm, kültür ve eğitim şehri olmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu vesile ile Cumhuriyet Kenti emeğin ve alın terinin başkenti Karabük’ümüze emeği geçen tüm Devlet Büyüklerimiz ile özellikle çalışanlarımızı emekçi kardeşlerimi minnet ve şükranla anıyor, tüm Karabüklü hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Editör: Ergün Başkaya