Okulda görevli yönetici ve öğretmenler kurdukları WhatsApp grubuyla hızla organize olarak 48 saat sonra deprem bölgesine yardım ulaştırmayı başardılar.

Karabük'ün Fatih TOKİ Mahallesinde bulunan Fatih İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenleri depremin ilk saatlerinde kendi aralarında hızla organize olarak 48 saat içinde deprem bölgesine yardım ulaştırmayı başardılar.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından yaşanan afete duyarsız kalamayan öğretmenler, yöneticilerinin öncülüğünde organize olarak ilk etapta bölgenin acil ihtiyaçlarını tespit etti. Battaniye, tüpgaz, yorgan, su ve benzeri gibi gerekli malzemelerin temin edilmesinden sonra Bağessan Sanayi Sitesi Esnaflarıyla da iş birliği yapan okul yöneticileri, yardım malzemelerini esnafların eşliğinde afet bölgesine gönderdi.

Afetin yaşanmasından 48 saat sonra depremin yıkıcı etkisinin olduğu bölgelerden Hatay'a yardım malzemelerini ulaştırmayı başaran ekip, öncelikle seyyar mutfak kurarak birkaç saat içinde depremzedelere sıcak yemek ve su dağıtmaya başladı. 

48-saat-sonra-deprem-bolgesindeler-1

Bağessan Sanayi Sitesi Esnaflarının desteğiyle deprem bölgelerinden Hatay'a 48 saatte ulaşıp sıcak yemek ve su dağıtılmasına öncelik eden Fatih İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerinin çabası gerek deprem bölgesindeki afetzedeler ve gerekse Karabük kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

48-saat-sonra-deprem-bolgesindeler-4

48-saat-sonra-deprem-bolgesindeler-3

48-saat-sonra-deprem-bolgesindeler-2