İlki 2019 yılında “Dünya Miras Şehri” Safranbolu’da düzenlenen, önceki yıl da ikincisi “Saklı Güzellikler Diyarı” Eflani’de yapılan Karabük Bisiklet Festivali’nin üçüncüsü, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında, 1500 rakımdaki Keltepe Kayak Merkezinde başlıyor.  Festival “Gökyüzüne Pedalla” temasıyla ülkenin 7 bölgesinden gelen 80 misafirin katılımı ile çadır konaklamalı olarak yapılacak.

Karabük Valiliği himayesinde, Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Karabük Belediyesinin katkılarıyla Karabük Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, 31 Ağustos Perşembe günü davetlilerin karşılanması ve kamp alanına yerleşilmesiyle başlayacak.  1 Eylül 2023 Cuma günkü ilk rotada bisikletliler, Keltepe Kayak Merkezinden hareket edip, zaman zaman bulutların arasından geçen 21 kilometrelik orman yolundan, Çetiören Mesire Alanına ulaşacak ve tekrar kamp alanına dönüş yapacak.

Aynı günün akşamı kamp alanında Film Ekibinin de katılımları ile “Dersaadet Apartmanı” adlı filmin gösterimi yapılacak. 

2 Eylül Cumartesi günü orman yollarından oluşan 26 kilometrelik ikinci tur rotasında ise katılımcılar, Eğriova Göletine pedallayacak ve tur sonunda kamp alanına dönecek. 

Cumartesi kamp alanında canlı müzik dinletisi ile o günkü program son bulacak. 

Festivalin son günü olan 3 Eylül 2023 Pazar Zirveye, 2.000 metreyle Batı Karadeniz’in en yüksek noktası olan Keltepe’ye çıkılacak. Bu rotadaki 5 kilometrelik patika yolda dileyen katılımcılar bisikletle, dileyen katılımcılar ise yürüyüş ekibiyle zirveye çıkacak.