Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı festivalleri arasında yer alan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 25.si bu yıl 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Son haftasına girilen başvuru sürecinde şu ana kadar yarışmaya binin üzerinde belgesel katılırken önceki yıllara kıyasla rekora koşan festivalin 1 Nisan’da başlayan başvurucu süreci 26 Nisan tarihinde son bulacak.

29 Mayıs - 1 Haziran 2024 tarihlerinde  25.si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları başvurularında son haftaya girildi.  Şu ana kadar yarışmaya Türkiye’den 150’nin üzerinde Dünya ülkelerinden ise 850’nin üzerinde başvuru yapıldı. Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenecek festivalin jüri koltuklarında ise yine duayen isimler yer alacak.  

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ‘’Safranbolu’muzun ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını, ülkemizin var olan kültürel zenginliklerinin işlenmesini sağlayarak, kültür turizminin gelişmesine katkıda bulunmak ve belgesel filmleri seyirciyle buluşturarak, belgeselin hak ettiği değeri almasını sağlamayı amaçladığımız festivalimizde bu yıl vereceğimiz ödüller şu şekilde;

ULUSARARASI UZUN METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Uzun Metraj Belgesel Film Ödülü                   75.000 TL  +  Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü                                                             35.000 TL  +  Altın Safran Ödül Heykelciği

ULUSLARARASI KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Kısa Metraj Belgesel Film Ödülü:                     50.000 TL  +  Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü:                                                            25.000 TL   +  Altın Safran Ödül Heykelciği

KÜLTÜREL MİRAS VE KORUMACILIK TEMALI ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Süha Arın En İyi Belgesel Ödülü:                               50.000 TL  +  Altın Safran Ödül Heykelciği

SAFRANBOLU TEMALI BELGESEL FİLM YAPIM DESTEK YARIŞMASI

Aytekin Aytekin En İyi Proje Ödülü:                         50.000 TL  +  Altın Safran Ödül Heykelciği

Editör: Özenay Kahriman