Karabük'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Karabük'te kutlamalar kapsamında Necmettin Şeyhoğlu Stadı önünden Kent Meydanı'na kadar gençlik yürüyüşü yapıldı.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Kent Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Güven, cumhuriyetin ve geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla çeşitli kutlamalar yapıldığını söyledi.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği törende, jimnastik, güreş, tekvando ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yılı dolayısıyla ay yıldızlı 103 kırmızı balonun protokol üyelerince gökyüzüne bırakıldığı törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerindeki "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında engelli öğrencilere spor malzemesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve Türk ve yabancı öğrenciler katıldı.