Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, bir hafta sonra yapılacak olan genel kurul öncesi adeta kaybetme korkusuna kapıldı.

Genel Başkanlık koltuğunu Recep Akyel karşısında korumaya çalışan fakat son aylarda yolsuzluk davaları ile gündemden düşmeyen Yunus Değirmenci, kongreye sayılı günler kala kendisine muhalif olan şube yöneticilerini ve üyeleri genel kurula almamaya çalışıyor.

Genel kurul yaklaştıkça, Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel karşısında seçimi kaybetme korkusuna kapılan Değirmenci, en son Akyel’in yanında yer aldığını açıklayan İskenderun Şube Teşkilatlanma Sekreteri İsmail Özden’e, otel listesinden çıkarıldığı ve kongreye girişinin iptal edildiği şeklinde mesaj attırdı.

Değirmenci’nin kendisine muhalif olanlara karşı bu şekilde sergilediği agresif tutumları, kaybetme korkusu olarak nitelendiren üyeler “Bu sendikanın bir tüzüğü var. Tüzüğe göre tüm üyeler kongreye katılma ve hatta aday olma hakkına sahip. Değil Yunus Değirmenci, hiç kimse üyelerin kongreye katılmasını engelleyemez.” Şeklinde yorumlar yapıyor.

Özçelik İş Sendikası Tüzüğünde, Merkez Genel Kurulunun Toplanma Usulü başlığındaki 3. Maddenin, (d) bendinde; “Delegelerin ve üyelerin genel kurula katılımları ve oy kullanmaları engellenemez” diyor.