Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, bu yıl Safranbolu’da 26’cısı düzenlenen Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin siyasallaştırılmaması gerektiğini vurguladı.
CHP İl Başkanı Yaşar, Festivalin siyasete alet edildiğine işarete ederek, festival etkinliklerinde şehrin yöneticileri olarak valinin, kaymakamın, bürokratların ve diğer ilçe belediye başkanlarının katılmamasını eleştirdi.
Yaşar yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Safranbolu’da 7 Mayısta başlayan ve bugün sonlanacak olan 26’cısı düzenlenen "Altın Safran Belgesel Film Festivali" ve bu kapsamda kısa metraj Belgesel Film Yarışması. Safranbolu Belediye Başkanımız Mimar Sayın Elif Köse'yi yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Bu alanda örnek bir Belediyecilik sergiliyor. Festival hem Türkiye’de hem de dış ülkelerden 150'nin üzerinde katılımcının katkılarıyla bugün sona eriyor.
Evet, muhteşem bir açılışla başlayan festival bugün yine muhteşem olacağına inandığımız şekilde sonlanacak.
Bu festivalin Karabük ve ilçeleri için her açıdan çok önemli olduğu yadsınamaz. Şöyledir, böyledir diye yazmayacağım. Bunun katkı ve faydaları kesinlikle il ve ilçe yöneticileri (Valilik, Kaymakamlık, İlçe Belediyeleri) tarafından da bilindiği muhakkaktır. Fakat değerlendirmeler ‘siyasete alet ediliyor mu?’ yorumu nu haklı hale getiriyor gibi.
Şöyle ki, bu festival dediğimiz gibi bizden ya da sizden ayırımı yapılmadan tüm kentimiz için yapıldığı malumlarınızdır. Hatta geçmişi ile ilgili önceki dönem yöneticileri ile söyleşi programı bile vardı.
Ama açılışta şehrimizin yöneticilerinden kimse yoktu?
Biz isterdik ki; Randevularımız, yapılacağı aylar öncesi bilinen bu festivale göre yapılsın. Kentimizin birlik ve beraberliği hiçbir siyasi ayırım olmaksızın birlikte yapılsın. Kaldı ki bu festival daha önceki dönem belediye başkanlarımız tarafından da yapılmıştı.
Festivalde, Karabük Belediye Başkanımız başta olmak üzere, çevre Belediye Başkanlarımız da olsaydı ne olurdu? İnanıyoruz ki herkes mutlu olurdu ve tarihi bir başlangıç olurdu.
Bu festivalin belki görülmeyen ama çok önemli bir uygulaması da taraflı, tarafsız tüm yöneticilere festival rozeti dağıtılmasıydı ki Festival boyunca kullanıldı. Bu da siyasi bir etkinlik olmadığının en önemli bir göstergesiydi. Ama biz siyasiler ve diğer yöneticiler bunu da algılayamadık diye düşünüyorum.
Bu ve buna benzer dostluk ve kardeşlik uygulamalarını algılayıp, uyguladığımız taktirde bölgemizde ve ülkemizde, barış, hak, hukuk ve adaletin geleceğine inanıyoruz.
Son olarak, festivalde katkısı olan Başta Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse ve tüm emeği geçenleri kutluyorum.”