Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer esnaf kredilerindeki faiz oranlarının güncellenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kredi Kefalet Kooperatifleri tarafından esnaflara kullandırılan geçmişe dönük kredilerin faiz oranlarında yapılan yeni güncellemesiyle kredi taksit ödemelerinde esnafın zorlanacağını söyleyen Başkanı Özer "uygulamanın iptali için esnafımızın yanındayız" diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Hazine ve maliye bakanlığının tasarrufu ile esnaf ve sanatkarlarımıza uygulanan faiz artışını kınıyor ve bu yanlıştan biran evvel dönülmesini bekliyoruz. Esnaf kefalet kredisi kullanan tüm esnaflarımızın daha önce kullandıkları kredilere iki katını aşan yeni faiz oranları uygulanmıştır. Bu oranlar taksitlerini ödemekte zorlanan esnafımızı daha da sıkıştıracak ve maliyetlerini artıracaktır. Artan bu maliyetler ile esnaf nasıl ayakta kalsın. Bu kararın sonunda birçok işyeri kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. 

Özellikle emekli ve asgari ücretli çalışan nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehrimiz de zaten zor durumda olan esnafımıza ayrıca bir yük daha getirmiştir. Esnaf ve sanatkârımıza devlet destekli olarak kullandırılan, esnafımız da kendi hesabını yaparak ve devletine güvenerek kullandığı bu kredilerdeki faiz oranlarının daha sonra şartlar değişti diyerek oran yükseltilmesi uygulamasının inşallah düzeltileceğini umut ediyoruz. Bu uygulamanın iptali için esnafımızın yanındayız."  

Editör: Özenay Kahriman