Karabüklü Ersin Mutlu’nun sahibi olduğu ARC Şirketi ihracatta bölgenin yıldızı olma yolunda ilerliyor.

Sıcak, soğuk galvanizli haddeleme, saç levha, inşaat demiri, profil, köşebent ve çelik kapı üretimi üzerinde metal ve çelik sektöründe imalat ve satış yapan ARC (Automotic Rod Control Systems) her geçen gün ihracatını katlıyor.

Şirket merkezi Karabük olan, Zonguldak-Ereğli deki ARC fabrikası geleceğe dönük yatırımları ile üretim, ithalat, ihracat bantında metal ve çelik sektöründe ticari hacmini büyütürken, şirket Yöneticisi Ersin Mutlu, yeni yatırımların planlaması içinde olduklarını da belirtiyor.

2023 Yılı İçerisinde Irak, Erbil de 8 Bin Ton inşaat demiri anlaşması ile 6 Milyon 280 Bin Dolar ihracat yapan ARC, Malta’da inşaatı devam eden bin konut için, inşaat demiri, muhtelif çelik kapı ve iç oda kapısı sözleşmesi imzaladı.

Malta’ya yapılacak ihracatta; İç oda kapıları 735 Bin Dolar, çelik kapılar için 160 Bin Dolar ticaret hacmini kapsarken, yine ihracatı yapılacak olan 39 Bin ton İnşaat demiri ile ilgili de 30 Milyon 420 Bin Dolar ARC Firması ülkeye döviz girdisi sağlayacak.

ARC Şirket sahibi Ersin Mutlu açıklamasında, 2023 Yılında 18 farklı ülke ile 87 Milyon Dolar ihracat hedeflerinin olduğunu belirterek, “Ülkeye katkı içinde olmaktan gururluyuz. En büyük amacımız bölgemizde yüzlerce kişiyi kapsayacak istihdam sahaları oluşturmaktır. Bu hedefe doğru yürüyoruz” İfadelerini kullandı

Editör: Ergün Başkaya