AK Parti’den aday olan ve ezici bir oy çoğunluğu ile Yenice Belediye Başkanı seçilen Ş. Sertaş Karakaş, bugün mazbatasını alarak, başkanlık makamına oturdu.

Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç, Cem şahin, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı, yeni seçilen Yenice İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda parti yöneticileri ve yoğun bir Yenice halkının katılımıyla ilçe seçim kurulundan mazbatasını alan Sertaş Karakaş, Yenice Belediye Başkanlığı makamına oturdu.

Başkan Sertaş Karakaş “Yenice’de Çok Büyük Hizmetler Yapacağız”

Yüzlerce vatandaşın yoğun katılımı ve ilgisiyle makamına oturan Başkan Karakaş “İnanmak, önce inanmak, sonra Yeniceli vatandaşlarımızın bize inanması. Birlikte başardık. Teşkilatımızla, vatandaşlarımızla birlikte çok mücadele verdik. Kişilerle uğraşmadık, tek hedefe kitlendik. Hizmete odaklandık, neler yapabileceğimizi anlattık. Öpmedik, sıkmadık el bırakmadık. Sağ olsunlar Yeniceli hemşehrilerimiz bizi bu göreve yüksek bir oyla layık gördüler. İnşallah bundan sonra onlara en iyi şekilde hizmet edeceğiz.” Dedi.

Yenice’de doğalgazın dağıtımı ile ilgili açıklamalar da yapan Başkan Karakaş “Biz başardığımıza inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yanına gidip, doğal gazı getirmek istiyoruz. Hedefimiz bir yıl içerisinde Yenice'nin tamamına doğal gazı vermek. Seçim çalışmalarında bu konuda vatandaşlarımızla çok iyi istişare yaptık. Belediyemizin önemli ve zaruri görevleri haricindeki bazı yatırımlarda kısıtlamaya gideceğimizi ve bunun haricinde tamamen doğal gaza odaklanacağımızı söyledik. Bir dahaki kışa hiçbir vatandaşımızın kömür derdi ile uğraşmasını istemiyoruz. Bir saat önce mazbatamızı aldık ve göreve başladık. İnşallah bir iki gün içerisinde bununla ilgili açıklamamızı kamuoyuna yapacağız.” Diye konuştu.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçeye bir rahatlık ve huzur geldiğini de ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Biz seçim çalışmamızı yaparken aslında Yenice ile ekip olmaya başlamıştık. Projelerimizi anlatırken her şeyi birlikte yapacağımızı söylemiştik. Bu kalpten gelen ve inanarak olacak bir şey. Yenice'de çok ciddi bir değişim var. Bir rahatlık ve bir huzur var. İnşallah bir çalışma başlayacak. İlçemiz olarak üzerimize düşen görevi yapalım. Buradan başlayarak tüm Türkiye'de bir çığır açmak istiyoruz. Huzurlu, gerçekten refah düzeyi yüksek, çalışkan bir Yenice olmak istiyoruz. Bunu Yeniceli hemşehrilerimizle başaracağız.”

Proje ve vaatlerde çıtayı aştınız mı ve projeleriniz yapacak mısınız sorusuna ise Karakaş şöyle cevap verdi;

“Aslında aşmadık, olması gerekenleri söyledik. Biz çalışan bir belediye olmak isterken, vermiş odluğumuz vaatlerin hepsi yapacağımız şeylerdi. Sadece inancımız kalmamıştı. Biz inancımızın tekrar şahlanmasını, ortaya çıkmasını sağladık. Bunlar zaten diğer illerimizde yapılan yatırımlar. Biz bunları buraya getirmek için Ankara'ya mekik dokuyacağız. Biz uzay üssü kuracağız demedik. Biz devletimiz uzay üssü kurmak isterse Yenice'de kurmak için elimizden gelen her şeyi yaparız dedik. Biz Yenice olarak bize inandık. Örnek bir belediye olacağız.”

İl Başkanı Ferhat Salt “Adaylarımızla, Teşkilatlarımızla ve Milletvekillerimizle Bir Bütün Olarak Çalışıp, Başardık”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise Karabük Net Haber’e verdiği özel röportajda seçimleri değerlendirdi.

İl Başkanı Salt açıklamasında “Karabük'ümüze, Yenice'mize, Eskipazar'ımıza, Ovacık'ımıza, Elani'mize ve Safranbolu'muza hayırlı olsun. Biz hep şunu söylemiştik. Bizim derdimiz memleketimize, şehrimize hizmet etmek ve bu vizyonla ortaya çıktık. Adaylarımızla, teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle bir bütün olarak çalışmalarımızı icra ettik. Bugün gelmiş olduğumuz noktada Karabük halkımız bizleri mahcup etmediler ve çok güçlü bir destek verdiler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türk milletine inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde güzel hizmetler yerine getirerek, Türkiye'nin geleceği açısından güzel bir vizyon ortaya koymayı belediye başkanlarımızla birlikte ilke edindik. İnşallah buradaki vatandaşlarımızla birlikte önümüzdeki süreçte birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun diyoruz. Yenice için gerçekten çok güzel bir gün. Şimdiden Sertaş Başkanıma ve Yılmaz Başkanıma hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Milletvekili Ali Keskinkılıç “Seçimlerden Sonra Karabük’ün Bütün İlçelerinde Sevgi ve Hareketliliği Görüyoruz”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise seçimlerden sonra ilçelere bir huzur ve mutluluk geldiğini belirterek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Yenice halkı bizlere teveccüh göstermiş, kendilerine teşekkür ediyoruz. Sertaş Başkanın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte burada çok farklı görüntüler vardı. Belediye cadde ve sokaklarda bayram temizliği yaparken halk ta fırçaları alıp boyamaya yardım etti. Demek ki hizmeti, sevgiyi, huzuru özlemişler. Şimdi Yenice'ye sevgi, huzur, dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik geldi. Halk ta buna katıldı, bunu görüyoruz. Karabük'ün bütün ilçelerinde bu sevgi ve hareketliliği görüyoruz. Eskipazar'da da büyük bir heyecan var. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”

Milletvekili Cem Şahin “Karabük’ü 5 Yılda Batı Karadeniz’in Parlayan Yıldızı Yapacağız”

Yenice’nin artık en kısa sürede doğalgaza kavuşacağını ifade eden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ise “Doğal gaz meselesi çok uzun zamandır Yenice'mizin gündeminde. Yenice doğal gaza kavuşacak, buna hiçbir vatandaşımızın teredütü olmasın. Önümüzdeki süreç içerisinde vatandaşlarımız bunun gerçekleştiğini görecekler. Bundan sonraki süreçte çok konuşmayacağız. Sözlerin, cümlelerin kifayet ettiği bir dönem olacak 5 yıl. Neden böyle ifade ediyorum? Konuşmayacağız, çalışacağız. Hizmetlerimizle, çalışmalarımızla, el birliğiyle yapacak çok işimiz var. Buralarda artık sözler üzerinden değil, hizmetler üzerinden konuşacağız. Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde devletimizin, hükümetimizin desteğiyle çok güzel işler yapacağımızı zaten taahhüt ettik. Vatandaşlarımız da bunu görecekler.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Türkiye genelindeki durumunu ve Karabük’ün başarısını değerlendiren Milletvekili Şahin “31 Mart gecesi Genel Başkanımız bir balkon konuşması yaptı ve vatandaşlarımıza bir takım mesajlar verdi. Demokrasilerde seçim neticelerini hazmetmek çok önemli bir husustur. Bizim zaten 20 yıl içerisinde bu konuya ilişkin en ufak bir zafiyetimiz olmamıştır. Hep millete dayandık. 31 Mart günü de milletimizin tercihi de bu oldu. Bundan çıkaracağımız dersler olduğunu ifade etti Sayın Cumhurbaşkanımız. Vatandaşımızın bize verdiği mesajları derinlemesine değerlendireceğini ifade etti ki birkaç gün evvel de bizim toplantımız oldu. Ve basına yansıyan bir takım haberleri hep birlikte takip ettik. Orada verilen mesaj şuydu; Bu bir sonuç ve bu sonucun ne ifade ettiğini derinlemesine incelemek durumundayız. Elbette ki bu neticenin sonuçları olacaktır. Biz gerekli mesajları alacağız. Kendimizi buna göre hazırlayacağız. Bundan tüm vatandaşlarımız emin olsun.

Batı Karadeniz'de bizim idaremizde olan il belediyesi bir Karabük kaldı. Bunun avantajını önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaşayacağız. El birliğiyle nereden ne alabilirsek alacağız. Bizim burayı Batı Karadeniz'in parlayan yıldızı yapmak gibi bir mükellefiyetimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya gelme ihtimalini çok yüksek görüyorum.” Dedi.

İlçeler Arasında En Yüksek Oyu Alan Yenice İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı, “Şimdi Biz İsteyeceğiz”

Yerel seçilmelerde Karabük ilçeleri arasında en yüksek oy oranı alan AK Parti’nin Yenice İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı da “Öncelikle Yenice'mize hayırlı olsun. Aslında bize çok yük düşmedi. Yenicemiz bize inanmışlardan bir ekip kurmamızı istedi. Bizde onlardan oluşan bir ekip kurduk, 31 Mart'a kadar bir arada tuttuk. Milletimiz de 31 Mart'ta teveccüh gösterdi. Güzel bir oy oranı ve tarihi bir farkla Sertaş Başkanımızı başkan yaptık. Bundan sonraki süreçte vekillerimiz ve il başkanımızın biraz başı ağrıyacak. Artık bizim isteme zamanımız.” Diye konuştu.

Yenice’de 40 Yıl Sonra İlk Defa Devir Teslim Töreni Yapılmamış

Çok geçmişten bu yana 40 yıl önce Yenice Belediye Başkanlığı görevine seçilen Erol Yirmibeş, eski başkan Sabri Akay’dan, 20 Yıl önce Mustafa Akay, Erol Yirmibeş’ten, 15 Yıl Önce ise Zeki Çaylı, Mustafa Akay’dan belediye başkanlık görevlerini bizzat teslim almışlar. Yeni seçilen başkan ile eski başkan arasında her dönem devir teslim töreni yapılmış.

Bu dönem ise Zeki Çaylı, Sertaş Karakaş’a başkanlık devir teslim törenine gelmedi.

Yenice Halkı Adeta Sertaş Başkan’a Koştu

Başkanlık makamına yüzlerce Yeniceli vatandaşın beraberliğinde oturan Sertaş Karakaş, belediyeye akın akın gelen insanlar ile tek tek fotoğraf çektirdi ve bu fotoğraf çektirme süreci saatlerce sürdü.

Sertas 7

Sertas 8

Sertas 6

Sertas 5

Sertas 3

Sertas 4

Sertas 2

Sertas 1