KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. REFİK POLAT:


 

“YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER KÜLTÜR TURİZM ELÇİSİ OLACAKLAR”


 

20150810AW497410_01Karabük Üniversitesine yabancı uyruklu öğrenci statüsünde üniversite kontenjanlarına başvuruda bulunan öğrenciler için 2. yerleştirme tercihleri sona erdi.

Edinilen bilgiye göre, 27 Temmuz tarihinde başlayan Yabancı Uyruklu Öğrenci 2. Yerleştirme tercihleri sona ererken 2 bin 850 öğrenci Karabük Üniversiteli olmak için başvuru yaptı. Tercihler sonrasında kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 17 Ağustos tarihinde açıklanacağı ve kayıtların 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kültürler arası diyaloğu artırmak amacıyla kullanılan en etkili araçlardan olduğunu ifade ederek, “Yüksek öğretim kurumlarının, kültürler arası müzakere, diyalog ve etkileşimlerini artırmak, araştırma ve bilgiyi paylaşmak suretiyle dışa açılmalarını sağlamak amacıyla kullandıkları en etkin araçlardandır.

Karabük Üniversitesi olarak kuruluşumuzdan bugüne Uluslararasılaşma temel unsurlarımız arasında yer almaktadır. Üniversitemizde bugün itibariyle Almanya, Polonya, Bulgaristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Nijerya gibi dünyanın dört bir yanından 23 ülkeden 207 yabancı uyruklu öğrenci 2014-2015 akademik yılında eğitim öğretim görürken, 8-12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşen kayıtlarda 38 ülkeden 295 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırdı.

7 Ağustos Cuma günü itibariyle sona eren 2. Yerleştirme tercihlerine ise 2 bin 850 öğrenci başvuru yaptı. Şimdi onları değerlendireceğiz. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Üniversitemizde 2104 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmesini beklemekteyiz.” dedi.

Ayrıca yabancı uyruklu öğrenciler için Karabük Üniversitesi’nin çekim merkezi olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, “Bu yıl bunun adımını attık. İlimizin kültürel, tarihi, turistik yönlerini öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, Karabük'ün kültür turizm elçisi olacaklar ve kendi ülkelerinde ilimizi tanıtacaklardır.” ifadesine yer verdi.