Afganistan uyruklu kaçak bir göçmen, yaşları 14 ile 15 arasında olan 3 kız çocuğunu önce takip ettiği, ardından sözlü tacizde bulunarak, çocuklardan birinin çantasını gasp etmek istediği iddiası ile gözaltına alındı.

Olay, şehir merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşandı. Karabük'e ne zaman, nasıl giriş yaptığı bilinmeyen, üstünde kimliği bulunmayan ve polisin yaptığı tahkikatta parmak izi kayıtlarına dahi rastlanmayan Afganistan uyruklu kaçak göçmen, bir AVM'de alışveriş yapan yaşları 14 ile 15 olan 3 kız çocuğunu takip edip, ardından sözlü tacizde bulunarak çocuklardan birinin çantasını almak istediği şikayeti ile güvenlik görevlileri tarafından polise teslim edildi.

Olay yerine çağrılan polis ekiplerince gözaltına alınan kaçak şahıs, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve hakkında işlem başlatıldı.

Yapılan kontrolde üstünde kimlik olmayan, yapılan parmak izi araştırmasında hiçbir yerde kaydına rastlanmayan Afganistan uyruklu kaçak göçmen şahıs, çocukların ailelerinin şikayetçi olması üzerine savcılığa götürüldü. Güvenlik kamera görüntüleri olmasına rağmen çıkarıldığı Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Serbest kalan ve kaçak göçmen olduğu tespit edilen 17 yaşlarındaki Afganistan uyruklu şahsın sınır dışı işleme tabi tutulmaması da ayrıca şaşırttı.

Güpegündüz bir alışveriş merkezinde yaşanan bu olay vatandaşların, hatta çocukların can güvenliğinin olmadığı konusunda bir kez daha endişe yarattı.

Son dönemlerde Karabük'te sayıları artan yabancı uyruklu kaçak şahısların, bu şehre nasıl girdikleri ise ayrı bir merak konusu oldu.

Adı soyadı, parmak izi kayıtları dahi olmayan bu şahısların Karabük'te vatandaşların arasında dolaşması her geçen gün endişe yaratmaya devam ederken, savcılığın verdiği serbest bırakma kararı ve sınır dışı işleme tabi tutulmaması ise ailelerin tepkisini çekti.

Editör: Ergün Başkaya