MHP’Lİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, AK PARTİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN’İ BU ZAMANA KADAR GÖRÜLMEMİŞ AĞIRLIKTA ELEŞTİRDİ


 

VERGİLİ “ONUN KARABÜK DİYE BİR DERDİ OLMAZ, ONUN BİR TEK DERDİ VAR, O DA SEÇİLİP GİDEYİM, DAVUTOĞLU GİBİ PİYANGODAN BAŞBAKAN OLAYIM”


 

piyangodan-basbakanlik

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük Milletvekili Adayları Dr. Adem Kar ve Osman Aydın’ın merkez mahalle muhtarları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonrası mahalle muhtarlarına bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili AK Parti 1. Sıra Adayı Mehmet Ali Şahin’i resmen topa tuttu.

Başkan Vergili “Onun Karabük diye bir derdi olmaz, o seçilip ‘Davutoğlu gibi piyangodan başbakan olabilir miyim’ hayalleriyle yaşıyor” dedi.

Mahalle muhtarlarının eşleriyle birlikte katıldığı akşam yemeğinin ardından bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçimlerin sanıldığı gibi AK Parti için kolay geçmeyeceğini iddia ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin’i ise adeta topa tuttu.

"O KENDİNDEN BAŞKASINI DÜŞÜNMEZ"

“Şahin’in Karabük diye bir derdi yok” diyen Başkan Vergili “O kendisinden başkasını düşünmez, zaten altındaki insana da vekillik yaptırmaz, o olmasaydı Osman Bey daha iyi vekillik yapabilirdi, iddia ediyorum Osman Beyin, Mehmet Ceylan Beyin çalışmalarına zararı bile olmuştur, kendisiyle aynı yaşta bir insana,genel müdürlük, milletvekilliği yapmış değerli bir  insana milletin içinde ‘Osman’ diye hitap eden, ‘Yaz Osman’ şeklinde talimatlar veren bir siyaset tarzı var, bu siyaset anlayışı ile onun yanında milletvekili seçilebilen bir insan ne kadar başarılı olabilir?” dedi.

"KENDİ MEMLEKETİ OVACIK'A BİR FAYDASI DOKUNMADI"

Karabük’e yapılacak hizmetlerin Mehmet Ali Şahin tarafından engellendiğini de iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Kendi memleketi Ovacık’ı bile 800 nüfusa mahkum etti, Zobran’a yapılan cezaevinin Karabük’e ne faydası var, hani bu cezaevi Ovacık’a yapılacaktı, şayet dediği gibi oraya yapılsaydı Ovacık canlılık kazanır, 2500 nüfuslu bir ilçe haline gelirdi, ancak onu bile yapmadı” dedi.

"YAPILACAK HİZMETLERDEN HABERİ OLUNCA ENGELLİYOR"

2011 seçimleri öncesinde Devlet Demir Yolları Genel Müdürünün Karabük’e geldiğini ve Cumapazarındaki tesislerin şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili anlaşmaya vardıklarını da ifade eden Başkan Vergili “Seçim olunca Genel Müdürü Karabük’e getiriyor, görüntüler veriyor, ancak seçim bitince Demir Yollarına ‘durun’ talimatı veriyor. DDY ile aramızda protokol var. Biz işler hızlansın diye çalışırken, Ankara’dan bir telefon geliyor ve bilirkişiler ‘Başkan sen bu iş hızlansın diyorsun ama bize yavaşlatın diyorlar’ deniliyor, Devlet Demir Yolları şehir dışına çıkacaktı ve Hamzalar’a lojistik merkez yapacaktı, bu işlerde onun haberi olunca durduruldu” diye konuştu.

"TÜRK METAL ÜYESİ İŞÇİLERE VERDİĞİ SÖZDE DURMADI"

Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten atılanlara “Mahkemeyi kazanın gelin sizi işe aldıracağım” sözünün de Karabük Milletvekili Adayı Şahin tarafından verildiğini iddia eden Vergili “Arkadaşlarımız mahkemeyi kazanıyor gidiyor, ama kapı duvar ve o ne yapıyor? İşten atılanların yerine hemen partiden liste yapıyor, adam ekmeğini kaybetmiş, bunun üzerine nasıl siyaset yaparsın?” diye sordu.

"HASTANELER KAPANACAK DEDİK, NE OLDU?"

Açıklamalarının devamında eleştirilerini iyice sertleştiren Karabük Belediye Başkanı “Ben Karabük Devlet Hastanesi kapanacak dediğimde bana ‘Yalancı’ diyordu, peki kapanmadı mı, ben 5000 Evler Doğum Hastanesi kapanacak dediğimde ‘yalancı’ diyordu, peki kapanmadı mı, hatta yıkım çalışmaları başlamıyor mu? Peki, şehir merkezinden başlayıp üniversiteye, oradan 5000 Evler ve 100. Yıl’a uzanacak raylı taşımacılık ne oldu, o zamanın rektörü, bu günün adayı ile sözleşme imzaladık, niye durdurmuş, şimdi bunu açıklasınlar bakalım. Biz havaalanını Eflani’ye yapalım derken, neden karşı gelmişler cevaplasınlar bakalım” dedi.

"ONUN DERDİ PİYANGODAN BAŞBAKAN OLAYIM"

muhtarlar-baskanKarabük Belediyesinin bütçe ve ekonomik tablo olarak Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biri olduğunu da ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son olarak sözlerini şöyle tamamladı;

“Şu anda kasamızda 25 milyon Lira para var. Bütçemiz ve İller Bankasına ödemelerimiz son derece sağlıklı, biz kredi kullanmak istiyoruz ancak bizi engelliyor, hangi işten haberi olsa bir engel çıkıyor.

Karabüklü işadamları KARMET diye bir tesis kuracak ve en az 1000 kişi çalışacaktı, ancak Çevre Bakanlığı ÇED için gerekli evrakta olumsuz rapor verdi. Efendim neymiş, burada sel taşkını olabilirmiş, bizim verdiğimiz yerin bir yanında Kızılay Deposu, diğer tarafta Emas Haddecilik, az ileride belediyemizin tesisleri, ancak iş yatırıma gelince olumsuz rapor, bunlar mı Karabük’ü ileriye taşıyacak?

Onun Karabük diye bir derdi olmaz, onun bir tek derdi var o da seçilip gideyim, Davutoğlu gibi piyangodan başbakan olayım. Bunlara telefonla bile ulaşamazsınız, derdinizi anlatamazsınız.

İşte sizin içinizden çıkmış, her zaman ulaşabileceğiniz, derdinizi anlatabileceğiniz, pırıl pırıl iki aday.

Şehit cenazesinde bile yok, niye olsun ki, cenaze açılış değil ki, gelin hep birlikte bu sefer bu tabloyu değiştirelim, bunu Ankara’ya göndermeyelim ki tüm Türkiye bizi konuşsun. Ben belediyede hiç bir zaman partizanlık yapmadım. İçinizde AK Partili arkadaşlarımızda var, ancak size hiç bir zaman o gözle bakmadım, sizde bu seçimlere aynı gözle bakın ve Karabük’ü değiştirelim”

 

Editör: Haber Merkezi