Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Valilik Büyük Toplantı Salonu'nda Karabük merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri de katıldı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yeniden ve yeni seçilen muhtarları tebrik eden Vali Yavuz, toplantıda mahalle ve köylerin ihtiyaçları ve sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti. Özellikle uyuşturucuyla mücadele ve afet yönetiminde muhtarların katkısının önemine değinildi.

Vali Yavuz, muhtarların sadece mahalle ve köylerini değil, aynı zamanda Karabük'ü de temsil ettiklerini belirtti ve toplumda hiçbir bireyin aç ve açıkta kalmaması için muhtarların duyarlı olmasını vurguladı.

Toplantı, muhtarların taleplerinin dinlenmesi ve Muhtarlık Sistemi, Muhtarlık Müessesesi ve Organları, Muhtarın Görevleri Yetki ve Sorumlulukları, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Muhtarlarca Şüpheli Adres ve Metruk Yapı Bildirimi Modülü hakkında eğitim ve bilgilendirme sunumlarıyla sona erdi.

İ C1

Editör: Vasfiye Yılmaz