Karabük Valisi Fuat Gürel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Vali Gürel mesajında" Şanlı tarihinin her döneminde adalet, huzur ve hoşgörü timsali olmuş ve esarete asla boyun eğmemiş Aziz Milletimizin yazmış olduğu Şanlı Kurtuluş destanı sonucunda birlik, dirlik ve ileriye koşma sembolü olarak başına taç yaptığı Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur, gurur ve heyecanı içindeyiz.

Cumhuriyet rejimi sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda Aziz Milletimizin İstiklâl ve İstikbali uğruna en ağır bedelleri ödemek suretiyle elde ettiği ve gelecek nesillere ilelebet rehber olacak bir yaşam tarzıdır. Milletimizin en yüksek idealler ve hedeflere gitme azminin tüm dünyaya bir nevi manifestosudur. Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin “İlelebet mesut, muvaffak ve muzaffer olacağının nişanesidir. Yokluğa, hiçliğe vurulan kalıcı bir mühürdür. 

Aziz milletimizin kahraman evlatları menfur 15 Temmuz darbe girişiminde de bu asil ruhun aynı kararlılık ve sebat içinde var olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Büyük ve güçlü Türkiye'miz bugün her alanda atmış olduğu dev adımlarla tüm dünyaya her şeyin ötesinde de var olan birlik, dirlik ve beraberlik ruhu ile başarmanın, üretmenin, düşünmenin, azim ve kararlılığın gücünü azim bir ders olarak göstermektedir.

Bizler bu güçle geleceğe büyük bir inanç, ümit ve kararlılıkla koşuyor olmanın mutluluğu ile bir Cumhuriyet Bayramı’na daha kavuşmanın heyecanıyla ekonomisi, sanayisi, eğitimli ve donanımlı insan kaynağı ve canımızdan aziz değerlerimizle Milletimizin alî hedeflerine ulaşmak için var gücümüzde çalışmayı ve üretmeyi sürdüreceğiz 

Bu vesile ile bizlere bugünleri armağan eden başta Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin asil kahramanlarını, Vatan, Bayrak ve mukaddesatımız ile Devletimizin ve Milletimizin bekası için şehadet mertebesine koşarak giden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Şehitlerimizin Aziz emanetleri ile Kahraman Gazilerimiz ve Karabük'lü hemşehrilerim nezdinde bütün Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."