Karabük Valisi Fuat Gürel Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

"Cumhuriyetimizin kurucusu üstün devlet adamı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

Atatürk, sadece Aziz Milletimizin büyük şefi olmakla kalmamış aynı zamanda tüm olumsuzluklara rağmen İstiklâl ve istikbal uğruna yılmadan, usanmadan mücadele etmenin erdemini, inançla çıkılan yolda hiçbir şeyin engel olamayacağını tüm dünyaya göstermiş ve insanlık değer anlayışının zirve noktasının nişanesini ebedi olarak nakşetmiştir.

O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” veciz sözlerinin Aziz Milletimizin kahraman evlatlarına açtığı yol ve hedeflerle bugün Ülke olarak dünya devletleri arasında bulunduğumuz konum itibariyle milletimizin ezeli ve ebedi azim, gayret ve kararlılığının en önemli göstergesidir.

Her birimiz Büyük Önder’in liderliğinde atalarımızın bizlere emanet ettiği mirası muasır medeniyetler seviyesine ve daha ötesine ulaştırma ülküsünün bir ferdi ve neferi olmanın gurur, onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Birliğin, dirliğin kadrini bilen, milli ve manevi değerlerimizle bezenmiş çocuklarımız, gençlerimiz bizler için bugünün güç kaynağı ve geleceğimizin teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, O’nun silah arkadaşları, Aziz Şehitlerimiz ve ebediyet etmiş Kahraman Gazilerimize rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimiz ile Şehitlerimizin Aziz Emanetlerinin nezdinde tüm vatandaşlarıma sağlık, huzur ve başarılar diliyorum."