Vali Fuat Gürel, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kendisi de öğretmen olan eşi Özlem Aras Gürel ile birlikte uzun yıllar büyük özveriyle hizmet veren ve emekliliğe ayrılan öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde gerçekleyen programa, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ile emekli öğretmenler katıldı.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Vali Gürel yaptığı konuşmada, 

"Yıllar sonra, yetiştirdiğiniz öğrencilerin başarı elde etmesinin herkesten önce sizleri gururlandırdığını biliyoruz. Çünkü o çocuklar ülkemizin geleceği, ülkemizi emanet edeceğimiz nesiller. Sizler o kişiyi yetiştiren, o başarının zeminini hazırlayan kişilersiniz, bu anlamda öğretmenlik oldukça önemli ve kutsal bir meslek. 

24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyorum, sağlıklı, huzurlu, güzel, nice yıllar nasip etsin. Yanımızda Şehit Öğrenmen Aybüke Yalçın'ın ailesi var, Allah şehidimizi rahmet eylesin, terörün her türlüsünü lanetliyoruz ama bir terör eyleminin genç ve idaelist bir öğretmenimizi hayattan koparması çok daha kötü, bu da terör örgütünün çirkin yüzünü gösteriyor, Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Emekli Öğretmenlere de söz hakkı veren Vali Fuat Gürel, öğretmenlerin görev yaptıkları esnada yaşadığı ve fırkalara konu olabilecek olayları dinledi.

Program, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından emekli öğretmenlerLe günün anısına çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.