KALKINMA BAKANLIĞINDAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATIRIMLARI İÇİN 3 MİLYON TL EK ÖDENEK


 

m.ceylan-universite

Kalkınma Bakanlığı tarafından, Karabük Üniversitesi’nin 2013 yılı yatırım programında yer alan projeleri için 3 milyon TL ek ödenek sağlandı.  Söz konusu ek ödenekle ilgili onay yazısı 15 Temmuz 2013 tarihli yazıyla Üniversite Rektörlüğüne gönderildi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2013 yılı bütçesiyle sene başında tahsis edilen 29 milyon TL yatırım ödeneğine ilave olarak 3 milyon TL daha ek bir ödenek sağlandığunu söyledi.

Karabük Üniversitenin toplam yatırım ödeneğinin 32 milyon TL’ye yükseldiğini belirten Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan şunları söyledi;


“Bu yatırım ödeneği, yeni açılan üniversiteler içinde en yüksek ödeneği ifade etmektedir. Söz konusu ek ödenek, 2013 yılı yatırım programına alınan İlahiyat Fakültesi, Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Turizm Fakültesi, Yenice ve Eflani Meslek Yüksek Okulu inşaatlarının hızlandırılması maksadıyla kullanılacaktır. Karabük Üniversitesi’ne yıl içinde böylesi önemli bir ek ödenek sağlanırken, diğer taraftan da aynı onay yazısıyla, İlahiyat Fakültesi binası inşaatının fiziki olarak 10 bin metrekare’den yaklaşık 2 katı artışla 18 bin metrekare’ye, Safranbolu Eğitim binasının da yine 15 bin metrekare’den 24 bin metrekara’ye, Yenice MYO’nun da 4 bin metrekare’den 4 bin 400 metrekare’ye çıkarılması sağlanmıştır. Bu ödeneklerle Üniversite yatırımlarının daha da hızlandırılması sağlanmış olacaktır”