KARABÜK’TE TAKSİM GEZİ PARKI EYLEMLERİNİ YAPAN ÇOĞUNLUĞU ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ OLAN GÖSTERİCİLER ARASINDA “OLAMAZ” DEDİRTECEK BİR PANKART AÇILMIŞ..!



SÖYLENECEK HİÇ BİR SÖZ BULUNAMAYAN PANKART DA ŞUNLAR YAZIYORDU…



“POLİS BİZİ G..TTEN S…KSENE”


 

 

skandal-pls


Geçtiğimiz Cumartesi günü (01.06.2013) İstanbul, Taksim, Gezi Parkı göstericilerine destek amacıyla, tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük Belediye Binası önünde de bir eylem yapılmıştı.

Protesto eylemine ağırlıklı üniversite öğrencileri başta olmak üzere, çeşitli kesimlerden yaklaşık 500 kişi katılmıştı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem sırasında polis güvenlik önlemleri almış ama hiçbir müdahalede bulunmamıştı.

Eylem sırasında bir grup gencin açtığı pankartı fotoğraflayan ulusal bir haber ajansının Karabük muhabiri, bu gün o fotoğrafı Facebook profilinde paylaştı.

Söylenecek bir sözün bulunmadığı o pankart da aynen şu yazıyordu; “POLİS BİZİ G..TTEN S..KSENE”

EYLEMCİLER BÜYÜK TEPKİLİ

Gösterilerin organizasyonunda yer alan TGB (Türkiye Gençlik Birliği) ve Üniversite Öğrencileri böyle bir pankarttan haberleri olmadıklarını belirtirlerken “Biz böyle bir yazılı pankart görmedik. Fotomontaj da olabilir. Eğer değilse de bir-kaç bozuk kişinin bu hareketi, orada bulunanlara mal edilemez. Bunu herkes böyle bilmelidir.” Şeklinde görüş beyan ettiler.

FOTOĞRAFI ÇEKEN GAZETECİ “FOTOMONTAJ DEĞİL”

Fotoğrafı o eylem sırasında çeken ulusal bir haber ajansının muhabiri, fotoğrafın kesinlikle fotomontaj olmadığını belirterek, şunları söyledi;

“Fotoğrafın orijinali bende. İstenilen laboratuar ve yerde incelenebilir. Bizzat fotoğrafı ben çektim. Eylemci gençlerin arasında bir grup bu pankartı açtı ve kısa bir süre sonra kendi içlerinden müdahale yapılınca indirdiler, o sırada da ben de fotoğrafını çektim. Fotoğraftaki pankartta yazılanlar ahlaksız bir şey olduğundan servis yapılmadı. Ben de fotoğrafı Facebook’ta kendi profilimde paylaştım. Amacım her kes gerçekleri bilsin. Ben kimseyi zan altında bırakmam. Gerçekler neyse odur.” Dedi.

AMAÇ POLİSİ TAHRİK ETMEK

Yurdun birçok ilinde yapılan eylemlerde, yer yer polis sert müdahaleler de bulunurken, Karabük ve Safranbolu’da yapılan eylemlerde polis olmasına rağmen müdahalede bulunmadı.

Bu pankartın açılmasının amacı, polisi tahrik ederek, sert müdahale yapılması yönünde provokatif bir hareket olduğu açıkça ortada.

Şimdi bu pankartta yer alan ahlaksız cümlelerdeki bazı harflerin üzeri bile kapatılmadan, orijinal hali ile sosyal medyada dalga dalga yayılan fotoğrafa çok değişik yorumlar yapılmakta.

 

İŞTE O FOTOĞRAF


(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın)


skandal-byk-foto