Geçtiğimiz 3 Şubat tarihinde başlayan Kardemir A.Ş. ve Özçelik İş Sendikası arasındaki 2023-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin ikinci oturum toplantısı da bugün gerçekleştirildi.

Toplantıya Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube yöneticileri katılırken, KARDEMİR Genel Müdür Yardımcıları Aslan Narin ve Uğur Altundağ ile İnsan Kaynakları Müdürü Gencay Güven'de işveren tarafı olarak katıldı.

26 Maddede daha anlaşmaya varıldı ve saat ücretleri, ikramiyeler gibi ana ücret maddelerini içeren 4 madde kaldı.

Önümüzdeki 13 Şubat'ta Ankara da Özçelik İş Sendikası Genel Merkezinde ücret maddeleri ile ilgili toplantı yapılacak. 

Görüşmelere ilişkin Şube Başkanı Kenan Yılmaz, üyelerini ve kamuoyunu aydınlatan bir açıklama yaptı.

Yılmaz "Bugün itibariyle Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kılıç'ın başkanlığında KARDEMİR toplu iş sözleşme görüşmelerimiz kapsamında işveren vekilleriyle ikinci oturumumuzu gerçekleştirdik. İlk oturumda 47 madde üzerinde anlaşma sağlamıştık. Bugünkü toplantıda da 26 madde üzerinde işveren tarafıyla anlaşmaya vardık. Toplu iş sözleşme sürecimizin tamamlanması için geriye 4 maddemiz kaldı. 10 gün sonra yani 13 Şubat'ta üçüncü oturumumuzu Ankara'da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ücret maddelerinin artık görüşülmeye başlanacağını belirten Şube Başkanı Yılmaz, "KARDEMİR'de alın teri akıtan üyelerimizin hak ve menfaatlerini artırmak için Genel Başkanımız Yunus Değirmenci'nin ve Genel Yönetim Kurulumuzun desteğini, üyelerimizin ve ailelerinin dualarını, Karabük kamuoyunun güzel temennilerini, Karabük teşkilatımızın kararlı duruşunu arkamıza alarak bir yola çıkmış bulunmaktayız. İnancımız ve beklentimiz odur ki, bu süreci fabrikamızda iş barışı ve huzurunu daha da artırmış, üyelerimizin sevinç ve mutluluğunu katlamış olarak tamamlayacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

"KARDEMİR'deki üyelerimizin bizlerden beklentilerini çok iyi biliyoruz" diyen Yılmaz, bu beklentiyi boşa çıkarmamak için en asli görevimiz olduğunun da farkındayız. Rabbim, üyelerimize bizleri mahcup etmesin" diyerek, sözlerini tamamladı.

Editör: Ergün Başkaya