Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un 80. Mali Genel Kuruluna katılan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) heyetine Ankara'da yoğun ilgi gösterildi.

Ankara'da gerçekleştirilen TOBB Genel Kurul toplantısına, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) temsilen, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Meclis Başkanı Adnan Çebi, Delegeler Ahmet Ulusoy, Seyfettin Başkaya ve Genel Sekreter Cem Biçen katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, diğer siyasi parti liderleri, bakanlar, milletvekilleri, üst düzey yargı mensupları, üst düzey bürokratlar, STK Başkanları ve iş insanlarının katıldığı genel kurulda, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Meclis Başkanı Adnan Çebi, genel kurula katılan önemli isimlerle, Karabük ile ilgili temaslarda bulunma fırsatı yakaladı.

Genel Kurul, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul Divanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegelerin katılımıyla Anıtkabir’e yapılan ziyaretle başladı.

Anıtkabir programının ardından genel kurul kapsamında Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada ekonomide başlatılan yeni politikaları desteklediklerini, kamuda tasarruf paketini de olumlu karşıladıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB'un odalar ve borsaların emekleri ve gayretleriyle reel sektörün hizmet merkezi haline geldiğini belirtti. Birliğin dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunların, el birliği, gönül birliği ve akıl birliğiyle başarıldığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman Türk iş dünyasına desteğini gösterdiğini vurgulayarak, "Sizin liderliğinizde, iş ve yatırım ortamını kolaylaştıran, üzerimizdeki yükleri azaltan çok sayıdaki düzenleme hayata geçti. Tarihi bir başarı elde ettiğimiz Türkiye'nin Otomobili hayalimiz, yine sizin vizyonunuz ve himayenizde gerçeğe dönüştü." dedi.

TOBB 80. Genel Kurulu akşam yemeği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, ATO Congresium’da gerçekleştirildi.​

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Meclis Başkanı Adnan Çebi, Delegeler Ahmet Ulusoy, Seyfettin Başkaya ve Genel Sekreter Cem Biçen'in de katıldığı yemeğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, STK Başkanları, üst düzey yargı mensupları, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, TOBB Genel Kurulunun, 81 il ve 160 ilçeden Odalar ve Borsalar ile Türkiye’nin tüm büyük sektörlerini kapsayan 67 Sektör Meclisinin, her sene Mayıs ayında bir araya geldiği, müstesna bir platform olduğunu söyledi.

“Burası, Türkiye ekonomisini büyütenlerin, iş ve aş sağlayanların, cefakâr ve müteşebbis insanların mekânıdır” diyen Hisarcıklıoğlu, “Farklılıkları birleştiren, kimseyi ayırt etmeyen yapısı ve uzlaşı kültürünüzle, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. TOBB çatısı altında bizleri, birbirimize yakın kılan rabbime hamd ediyorum. Camiamıza ve ülkemize mahcup olmadan, sizlere hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Arkamızda hayırla yâd edilecek eserler ve hizmetler bırakmanın gayreti içinde olduk. Allah’ın izniyle olmaya da devam edeceğiz” dedi.Hisarcıklıoğlu, “Bu camianın elde ettiği tüm başarılar, buradaki birlik ve beraberliğin eseridir. Her zaman söylüyorum, kuş alayıyla uçar. Benim en büyük şansım, işte böyle bir aileye sahip olmaktır. Desteğiniz, benim en büyük dayanağımdır. İnşallah yine hep birlikte camiamızı ve ülkemizi geleceğe taşımaya

KTSO Başkanı ve TOBB Dış İlişkiler Komisyon Üyesi Fatih Çapraz'dan Dış İlişkiler İstişaresi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80. Genel Kurulu öncesinde, TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer komisyon üyeleri ile bir araya geldi.

Ankara'da, TOBB 80. Genel Kurulu öncesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla ayrı ayrı toplandı. devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın bulunduğu Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında, Uluslararası ticaret, coğrafi işaretler, vize serbestisi, yurtdışı pazarlama gibi konular görüşüldü.

Komisyon toplantısında söz alan Başkan Çapraz, Dış İhracat Belgesi (DİB) işlemlerinde yaşanan gecikmelerin ihracat yapan firmaları olumsuz etkilediğini belirterek, DİB işlem belgesi sürelerinin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Komisyon Başkanı Ayla Harp ve komisyon üyelerine teşekkürlerini sunan Çapraz, Dış İlişkiler Komisyonu'nun çalışmalarının sektöre önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Toplantı sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 80. Genel Kurulu öncesinde, TOBB bünyesindeki komisyon ve kurulları makamında kabul etti.

11-14

9-13

7-26

8-18

6-36

Editör: Ergün Başkaya