Güneydoğu illerinde yaşanan büyük deprem felaketini fırsat bilen bazı dolandırıcılar, sosyal medyalardan çeşitli paylaşımlar yaparak, yardım toplamaya çalıştığı yönündeki ihbarlar nedeniyle Karabük Valiliği duyuru da bulundu.

Deprem bölgesinden Karabük’e gelen ailelere acil para, gıda ve buna benzer yardımlar gerekmektedir” şeklinde yapılan bazı sosyal medya paylaşımlar nedeniyle Karabük Valiliği uyarıda bulundu.

“Yaşanan deprem felaketi sonrasında, ‘Deprem yardımı’ adı altında bazı sosyal medya hesaplarında toplumumuzun hassasiyeti kullanılarak çağrılar yapıldığı gözlemlenmiştir.” Denilen Karabük Valiliği açıklamasında “Maddi yardımların Karabük Valiliği ve AFAD dışında kurum ya da kuruluşa yapılmaması, bunların dışında kalan çağrılara itibar edilmemesi, depremden zarar gören ve ilimize gelen vatandaşlarımız olması halinde Karabük Valiliği, Açık Kapı Şube Müdürlüğüne yönlendirilmesi hususu; kamuoyuna duyurulur” denildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından deprem bölgesinden gelen ailelerin olduğu ve bu aileler yardım gerektiği paylaşımları yapılarak, isim ve telefon numarası veriliyor.

Bu paylaşımların bazıları doğru olurken, birçoğu ise toplum hassasiyeti kullanılarak dolandırıcılık amaçlı olduğu da belirtilmekte.

valilik-uyari