Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel, Sakarya’da 5 Şube ile toplantı yaptı. Bütün projelerini açıklayan Akyel’e toplantıdan tam destek çıktı.

SAKARYA ŞUBE BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL

Toplantıda ilk konuşmayı Sakarya Şube Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı ve “Değişim yolunda hep birlikte çıktığımız bu yolda gücümüze güç katarak devam ediyoruz. Allah’ın izni ile inşallah genel kongrede değişimi tamamlamış olduk. Güçlü toplu sözleşmeler ile üyelerimizin haklarını daha iyi aramak için hep birlikte bu akşam burada Sayın Genel Başkanımız Recep Akyel ile birlikte yolumuz aydınlanmış olacaktır.” Dedi.

BURSA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA ÇÖLCÜ

Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü ise toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bizim bir hayalimiz var. Bizim hayalimiz işçisi ile sendikası ile iş vereni ile bir bütün olan, işçisinin arkasında duran bir sendika, sendikasının arkasında duran bir işçi topluluğu ile beraber yol yürümek istiyoruz. Bu bütünlüğü sağlamak için yola çıktık. Sendikanın bütün imkanlarını üyelerimiz için, teşkilatlarımıza harcamak için bu yola çıktık. Çıktığımız yol kolay bir yol değil, engeller var, virajlar var ama hepsini aşacağız. Burada bulunan ekipler inanmış ekipler, bizleri ne parayla, nede makam mevki ile satın alamazlar. Bizlere inanan arkadaşları da kimse satın alamaz. Bu yolda kararlılıkla devam ediyoruz. Sendikanın gelirleri işçi için harcanmalı, işçiye daha iyi sosyal haklar tanınmalı. Sendikanın kasasında duran paradan kimseye fayda yok, o para işçi için harcanırsa faydalı olur.”

KARABÜK ŞUBE BAŞKANI KENAN YILMAZ

Özçelik İş Sendikasının en dikkat çeken Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise “birlikte kazanacağız” diyerek başladığı konuşmasında “Bildiğiniz gibi kısa bir süre sonra sendikamızın ve sendikalarımıza üye kardeşlerimizin geleceğini etkileyecek çok ciddi bir seçim olacak genel merkezimizde. Artık söz sizde, karar üst kurul delegelerinde. Eğer mevcut yapıdan memnunsak, hep beraber sizin vereceğiniz kararın başımızın üstünde yeri var ama bazı şeyler değişsin. Bu sendika daha iyi yönetilsin, daha iyi toplu sözleşmeler yapılsın istiyorsanız lütfen bu ekibe inanın. Bizler Recep Başkanın önderliğinde sizlere daha iyi hizmet etmek için iyi bir ekip oluşturduk. Bu yolda sizin destek ve oylarınıza ihtiyacımız var. Bu yola sizlerden aldığımız güç ile çıktık, sizlerle beraber yürüyoruz ve inşallah hep beraber kazanacağız. Recep Başkanımızı, genel başkan yapacağız.” Dedi.

AVRUPA HAVACILIK ŞUBE BAŞKANI HAKAN KAMAŞ

Avrupa Havacılık Şube Başkanı Hakan Kamaş ise “Gerçekten Sakarya genel kurulu bizi mutlu etti. Bu değişimin en önemli zaferlerinden birini elde etti. Bunun için sizi gerçekten tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz günden beri genel merkezin tavrı olsun TİS’lerdeki sonuçlar olsun hepsi belli. Ben en önemli şeyinde zaten işçiye olan aidatın geri dönmesini istiyoruz. Bu değişimin ateşi birçok yerden yakıldı ve en son Sakarya şube oldu. Birlikte beraberce sonuna getireceğimize inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

ANADOLU HAVACILIK ŞUBE SEKRETERİ TAHSİN TOPRAK

Anadolu Havacılık Şube Başkanı Okan Ödemiş’in yeni çocuğu olduğundan yerine katılan Şube Sekreteri Tahsin Toprak ise konuşmasında “Recep Başkanımla çıkmış olduğumuz bu yolda onunla beraberiz. Ona desteğimiz sonsuz, ona teşekkür ederiz cesareti için. Bu işler cesaret ister. Bu işler zordur, nerde zorluk varsa biz ordayız kendisine de bu zorlu yolda destek vereceğimizin teminatını veriyoruz.” Dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI FERHAN ÖNER

Şube Başkanlarının konuşmasından sonra bir konuşma yapan Recep Akyel’in genel merkezdeki en büyük yol arkadaşı Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferhan Öner ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Biz en başından beri toplu sözleşmeye değiniyoruz, çünkü toplu sözleşme işçinin emekçin mihenk taşı olmazsa olmazı. İşçiye yapılacak en iyi şey iyi bir toplu sözleşme yapmak, o nedenle biz Bursa'daki samimi ortamda da bunları konuştuk, Recep Başkan bunlarla ilgili bilgi verecek.

Öncelikle işçinin evine götüreceği lokmayı artıracağız, aksi taktirde geri kalan tüm sosyal sendikacılığı ne kadar yaparsan yap, önce ana para, eve giren ekmek, bu artmadıktan sonra kişileri pikniğe de götürsen, organizasyonda yapsan, ne yaparsan yap mutlu etmek mümkün değil. O nedenle bizim önceliklerimiz var. Bu öncelikler için yola çıktık, gelecekle ilgili planlarımız var. Bu yol daha bir başlangıç, bu yolun devamı var. Allah’a çok şükür biz güçlüyüz, mutuyuz, huzurluyuz. Bizim toplantılarımızdaki samimiyet, gözlerdeki ışıltı, hiçbir yerde yok. Bu yola katılmak isteyen, bizlerle birlikte olmak isteyen herkesi bu yola bekliyoruz, çünkü biz gelecekte Öz Çelik İş'i kuruyoruz, gelecekte Öz Çelik İş'in başlığının altında çok şey var. Bunları ifade edeceğiz ama gelecekte Öz Çelik İş'te en temel taşında başta huzur var, mutluluk var, refah var, doğru sendikacılık var."

ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE GENEL BAŞKAN ADAYI RECEP AKYEL

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel ise son konuşan oldu.

Akyel, konuşmasında büyük bir değişim hareketi için yola çıktıklarını ifade ederek, yeni sendikal anlayışta neler yapacaklarını, projelerini, sendika şubelerinde ve üyelerinde ne gibi yeni hakların olacağını anlattı.

Recep Akyel’in konuşması şöyle;  

“Sayın Genel Başkan Yardımcım, çok kıymetli cesur yürekli şube başkanlarım, şube yöneticileri, baş temsilciler ve çok kıymetli üst kurul delegeleri, hepinizi dik ve cesur duruşunuzdan dolayı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Başta buradaki Şube Başkanlarımız ve Sakarya Şube Başkanımız Cüneyt Başkan olmak üzere, tüm şube başkanlarımız ve sizler Özçelik İş tarihine ve emek alın teri tarihine altın harflerle yazılacaksınız. Bu noktada da hepinizi tekrar tebrik ediyorum arkadaşlar.

Bu bir değişim hareketidir. Öz Çelik İş Sendikası tarihini tekrar hep beraber, sizlerle birlikte yazma zamanı gelmiştir. Öz Çelik İş Sendikasını yasaya, kanuna, tüzüğe ve ahlaki değerlere uygun olarak yeniden dizayn edeceğiz arkadaşlar. Bu dizayn etme konusunda 45 bin üyemizin tamamını kucaklıyoruz. Tamamının fikirlerine düşüncelerine ihtiyacımız var. Her arkadaşımızın hayat görüşüne, politik görüşüne saygımız var. Her arkadaşımız bizim için çok değerli ve önemli. Bizler yapacağımız sendikacılığın temelinde emekçi ve üye arkadaşlarımızın fikirleri, düşünceleri ışık tutacaktır. Bizler yapacağımız sendikacılığı hep beraber yapacağız, ortak aklı ortaya koyacağız, tüm arkadaşlarımızın fikirlerini düşüncelerini alacağız. Doğru bulduklarımızı hayata geçireceğiz. Özçelik İş Sendikamızın sahipleri aidat veren üyeleridir, onun için söz hakkı tekrar emekçilerde olacaktır, biz bunun için yola çıktık arkadaşlar.

Biz biliyoruz, biz tek başımıza bu sendikayı yöneteceğiz demeyeceğiz. Biz bu sendikayı işçi arkadaşlarımızın, emekçilerimizin oy vererek seçtiği şube yöneticileri, şube başkanları ve genel merkez yöneticileri yönetecektir. Sendikamızı kesinlikle atanmış avukatlar, danışmanlar yönetmeyecektir. Sendikamızda tüm üyelerimizin söz hakkı olacaktır.

AİDATLARIN %10’U AYRICA ŞUBELERE BIRAKILACAK

Projelerimize başlayacağız. Göreve geldiğimiz ilk günlerde yapacağımız en büyük çalışmaların başında emekçi ve aidatların verdiği aidatlar tekrar arkadaşlarımıza geri dönecektir. İşçinin parası işçiye geri dönecektir. Bunun ilk adımını şube ve bölge başkanlıklarımızdan gelen emekçi arkadaşlarımızın aidatlarının yüzde onunu en azından şube başkanlıklarımıza bırakacağız. Bunu neden bırakacağız. Çünkü emekçi arkadaşlarımıza en yakın ve en hızlı şekilde ulaşıp sorunlarını çözmeleri için bırakacağız arkadaşlar.

HER ŞUBEYE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Evet aidatların geri dönüşü ile ilgili yapacaklarımızdan da bir şeyler bahsetmek istiyorum. Öncelikli olarak tüm şubelerimizde sosyal yaşam merkezi kuracağız. Çalışanlarımızın kendileri, eşleri ve çocuklarının daha güzel bir hayat yaşayabilmeleri için onlara sportif hayatlar sunacağız. Onlara ve çocuklarına müzikle, sanatla uğraşmaları için imkânlar tanıyacağız, yabancı dil kursları açacağız bu ve buna benzer çalışmalar yapacağız.

ÜYE ODAKLI SENDİKACILIK YAPACAĞIZ

Bu çalışmalarda her şubemiz özgür olacak. Onun dışında bu verdiğimiz üniversite burslarının sayısını çoğaltacağız, oranı düşüreceğiz ve yaptığımız burs ücretini daha da arttıracağız. Onun dışında hastalık yardımı, kaza yardımının miktarlarını da yükselteceğiz. Cenazeler ve düğünlerde bizim için çok önemlidir arkadaşlar, burada da hiçbir üyemizi ayırmayacağız. Her üyemizin düğününe katılacağız, her üyemizin acı gününde cenazesinde de yanında olacağız. 45 bin üyemizin düğününde de eşit hediye takılacak kimine para, kimine altın takılmayacak. Ortak hediyeyi belirleyeceğiz, ortak hediyemiz neyse tüm üyelerimize aynı takı takılacak. Cenazelerinde, acı günlerinde de yanında olacağız. Olduğumuz zamanda ekonomik olarak dahi her birine eşit miktarda yardımcı olacağız arkadaşlar.

Onun dışında bayramlarda da unutmayacağız üyelerimizi. Bayramlarda da hediyelerimiz olacak. Yılbaşı hediyelerimiz zaten var ama bunları daha kapsamlı üyelerimize yakışır hale getireceğiz. Bu ve buna benzer çeşitleri çoğaltabiliriz arkadaşlar. Burada sizlerden alacağımız fikirleri hayata geçireceğiz çünkü bu sendikayı beraber yöneteceğiz arkadaşlar.

İŞÇİNİN ONAYI ALINMADAN TOPLU SÖZLEŞMELER SONUÇLANMAYACAK

Diğer bir unsur toplu sözleşmeler. Toplu sözleşmeler bizim sendikacılığımızın kalbidir arkadaşlar. Toplu sözleşme süreçlerinde işçi ve emekçi arkadaşlarımızdan, üyelerimizden aldığımız düşünceler de taslağımızı hazırlayacağız. Toplu sözleşmenin her sürecinde üyelerimiz bilgilendirilecek. Toplu sözleşmeler bitiş aşamasına geldiğinde üye arkadaşlarımızdan alacağımız olur ile bitireceğiz. Toplu sözleşmelerde, dönüp iş yerine genel başkan olarak anlatamayacağım. Hiçbir toplu sözleşmenin altına imza atmayacağım arkadaşlar.

Bu toplu sözleşme süreçleri ile ilgili yeni bir toplu sözleşme dairesi oluşturacağız. Bu dairede avukatlarımız, çalışma ekonomisi mezunu alanında uzman ev deneyimli arkadaşlarımız da olacak. Toplu iş sözleşmesi süreçlerinde kesinlikle heyet halinde oturacağız, heyet halinde kalkacağız. Kapalı kapılar ardında, kalın duvarlar arkasında toplu sözleşme imzalamayacağım arkadaşlar. Toplu sözleşmeler önemli. Toplu sözleşmelere hep beraber başlayacağız, hep beraber bitireceğiz ve toplu sözleşmelerde de alabileceğimizin maksimumunu alacağız. Hiçbir arkadaşımızın, hiçbir kuruşunu, hiçbir işyerinde bırakmayacağım.

TÜM ÜYELERE ÜCRETİSİZ AVUKATLIK HİZMETİ SUNULACAK

Yapacaklarımızın arasında diğer bir unsur avukatlar ile ilgili. Örgütlendiğimiz işyerlerinde bu husus daha çok karşımıza çıkıyor, üyelerimizin örgütlendiğimiz işyerlerinde, üye arkadaşlarımızın bizim sendikamıza gelen arkadaşlarımızın iş akdi fesih ediliyor maalesef ülkemizde. Sendikamıza üye olduğu için iş akdi fesih edilen arkadaşlar davaları başta olmak üzere, çalışma hayatları ile ilgili iş yerlerinde karşılaştığımız kıdem tazminatı, haksız yere işten çıkarmalar, Teknik AŞ’de yaşadığımız genelge problemi ve buna benzer tüm sıkıntılarda sendikamızın aylıklı, maaşlı avukatları ilgilenecektir. Bundan dolayı davalarına bakılan üyelerimizin, davaları neticelendikten sonra hiçbir üyemizden, hiçbir işçi arkadaşımızdan ayrıca ekstra ücret talep edilmeyecek, bir lira ücret alınmayacaktır.

BMW’YE BİNMEYECEĞİM, AÇIK ARTTIRMA İLE SATACAĞIM.

Diğer bir unsur arkadaşlar, malum kamuoyunda iki yıldır gündemde olan sendikamızın adını yazdığınız zaman karşımıza çıkan lüks makam aracı var. Allah nasip eder göreve geldiğimiz ilk günlerde lüks makam aracına genel başkan olarak binmeyeceğim arkadaşlar. Bu makam aracı canlı yayında tüm üyelerimizin takip edebileceği noter huzurunda, açık arttırma şeklinde satılacaktır.

KONUŞTURULMADIĞIM İÇİN VE ORTAMI GERMEMEK İÇİN İKİ KONGREYE KATILMADIM

Şimdi değişim için yola çıktık, adaletli olmak için yola çıktık, Öz Çelik İş Sendikasını ve HAK-İŞ ‘i büyütmek için yola çıktık. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi anlatmak için İstanbul 2 Nolu şube kongresinde kongreye katıldık. Bir genel başkan adayı şube kongrelerinde konuşmayacakta nerede konuşacak. Onun için burada yapılan yanlışı gördük ondan sonra diğer iki şube kongresine katılmadık. Neden katılmadım sözüme başlarken söylediğim gibi biz 45 bin üyemizi kucaklıyoruz. Burada olmayan şube başkanlıklarımızı ve bölge başkanlıklarımızı da kucaklıyoruz, bunların hepsi bizim arkadaşlarımız ve bizim teşkilatlarımız. Biz burada arkadaşlarımızın karşı karşıya gelmesini, arkadaşlarımızın sıkıntıya düşmesini engellemek için diğer iki kongreye de katılmadık.

HANGİ SAVCI SENİ AYAKTA ALKIŞLADI, NİYE ALKIŞLADI? AÇIKLA

Evet artık konuşmak lazım, en son Kayseri kongresi de bitti ama bitişini de hep beraber izledik. Buradan sesleniyorum diyor ki; “savcı beni ayakta alkışladı, kucakladı” şimdi soruyorum buradan hangi savcı, hangi dava ile ilgili seni kucakladı çıkıp açıklamanı istiyorum.

İŞÇİNİN PARASINI, CEBİNDEN HARCAR GİBİ HARCIYORSUN

Diğer bir unsur arkadaşları toplayıp getiriyorsun tatil yaptırıyorsun, hediyeler veriyorsun bunları hangi kaynaktan karşılıyorsun, cebinden mi veriyorsun? İskenderun’da bir arkadaşa verdiğin paraya dediğin gibi zekâtından mı veriyorsun, yoksa işçilerin aidatından mı veriyorsun? Biz sonuna kadar adaletli olacağız ve biz konuşan toplum istiyoruz. Tüm arkadaşlarımız fikirlerini, düşüncelerini özgürce ifade edecek, özgürce fikirlerini ortaya koyacak.

KONGRE ÖNCESİ BAŞKANLAR KURULU YAPALIM VE HERŞEYİ KONUŞALIM

Şimdi buradan mevcut genel başkana bir çağrı yapmak istiyorum. En kısa zamanda başkanlar kurulu talep ediyorum, hem canlı yayında tüm üyelerimizin takip edeceği başkanlar kurulu talep ediyorum. Bu başkanlar kurulunda öncelikli olarak 4 yılın muhasebesini yapacağız. Hem maddi hem manevi. Ondan sonra da tüm adaylar, tüm projelerini ortaya koyacak arkadaşlar.

EMEKÇİLER İÇİN BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR

Bir hayalimiz var. Bu hayal tüm üyelerimizin, tüm emekçi arkadaşlarımızın güzel bir evde oturması hayali. Bir hayalimiz var. Tüm üyelerimizin güzel bir arabaya binmesi hayali. Bir hayalimiz var. Emekçilerimizin çocukları en güzel okulda okusun hayalimiz var arkadaşlar.

Hep birlikte Öz Çelik İş ve Hak-İş bayrağını yükselteceğiz. Emek ve alın teri kazanacak. Güzel mutlu günlerde güçlü olmamız için hep beraber kazanacağız. Birbirimize güveneceğiz. Birbirimize inanacağız hep beraber işçi arkadaşlarımız kazanacak. Biz kazanacağız hep beraber biz başaracağız arkadaşlar. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun arkadaşlar, hepinize toplantıya katıldığı için, bu değişim hareketine destek verdiğiniz için çelik bileklerinize, demir yüreklerinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.”

Editör: Haber Merkezi