Kardemir A.Ş ile Özçelik İş Sendika arasında 1 Ocak tarihi itibarı ile başlayacak olan Toplu İş Sözleşme takvimi öncesinde, Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz tarafından sözleşme taslağı Kardemir’e verildi.

Yaklaşık 3 Bin 800 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşme taslağında, ilk altı ay için saat ücretlerine 11 lira seyyanen, ayrıca %58 zam olmak üzere, toplamda %86,4 bir artış isteniyor.

2, 3 ve 4’üncü altı aylar için ise enflasyon artı %5’lik zam talep edilen taslakta, 3 Nisan ikramiyesi için 20 Bin Lira, Kurban Bayramı’na 7 Bin Lira ve Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak ta 5 Bin Lira talep ediliyor.

Özçelik İş Sendikası’nın taslak sözleşmesinde çalışan işçilerin çocuklarında şartları tutmayanlar için son kez bir defaya mahsus işe alınması da isteniyor. Şartları tutanlarınsa sürekli babadan oğula becayiş yapılmasının uygun görülmesi yer alıyor.

Aynı zamanda vagon boşaltma ve Kok seramikte çalışan müteahhit işçilerinin ise daimiye geçişleri taslak olarak Kardemir yönetimine sunuldu.