Demir Kartal Spor Kulübü 1. Ligde ilk yarıyı lider bitirmişti.

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinin ardından Tekerlekli Sandalye  Basketbol 1. Lig maçlarını durdurulmuş ve Demir Kartal GSK Süper Lige şampiyon olarak çıktı.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi ve Demir Kartal Spor Kulübü yayımladığı bildiri ile vatandaşları 10 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek gösteri maçı ve kupa merasimine davet etti.

"Ülkemizin geçirdiği elim deprem felaketinden dolayı Tekerlekli Sandalye  Basketbol 1.lig maçları durdurulmuş ve oynanmıyordu. Bu zorlu dönemi en az zararla atlatmak ve bir karar vermek için 1.lig kulüp başkanları ve federasyon yetkilileri arasında 08.05.2023 tarihinde zoom üzerinden toplantı yapılmıştır. Yapılan oylama sonucunda ligden düşme olmayıp Süper Lige çıkmayı hak eden takımların da bir üst lige çıkarılması kararı alınmıştır. Bu karar ile  takımımız yapılan maçlar sonucunda puan sıralamasında 1. sırada olduğu için Şampiyon olarak Süper Lige çıkmıştır. Yıllardır verilen emeklerin karşılığı alınmış olup, emeği geçen herkese teşekkür etmeyi kendimize borç biliriz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yarın yapacağımız gösteri maçı ve şampiyonluk kupası kutlamasına tüm halkımız davetlidir."

1-27