Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Şahin'den, Yunus Değirmenci ziyareti ve yayınlanan fotoğraf ile ilgili açıklama yaptı.

Mehmet Ali Şahin "Benim için önemli olan Özçelik-İş Sendikası'nın tüzel kişiliğinin başarılı bir şekilde devam etmesidir. Kimin genel başkan olacağına delegeler karar verir."

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin kendisini ziyaretinde çekilen ve bazı basın organlarında yayımlanan fotoğraf ile ilgili açıklama yaptı.

Şahin, yaptığı açıklamada, sendikanın 16-17 Temmuz'da yapılacak genel kurulda yeniden başkanlığa aday olan Değirmenci'nin kendisini ziyarete geldiğini, daha öncede yine genel başkanlığa aday olan Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz'ın da kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafın bir yerde yayınlansın diye çekilmediklerini aktaran Şahin, "Dolayısı ile bana sendikadan her arkadaş gelir. Şimdi Yunus Değirmenci ile fotoğraf yayınlanınca değişik yorumlara yol açmış Karabük'te. Sanki benim Yunus Değirmenci ve ekibini yapacakları kongrede destekliyormuşum gibi bir izlenim çıkartmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

- "Kimin genel başkan olacağına delegeleri karar verir"

Kendisi için Özçelik-İş Sendikası'nın tüzel kişiliğinin önemli olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

"Benim için Özçelik-İş Sendikası'nın tüzel kişiliğidir önemli olan. Özçelik-İş Sendikası güçlü olsun, daha çok insana, üyeye hizmet etsin, Türkiye ekonomisine katkı sağlasın düşüncesi ile ben Özçelik-İş Sendikası'nı desteklerim. Zaten Recep ve Yunus Bey aynı yönetimde idiler, yönetim kurulu arkadaşıydılar. Yunus benim için neyse Recep'te odur. Benim birini diğerine tercih etmem söz konusu değil. Kimin genel başkan olacağına delegeleri karar verir. Kimi seçerlerse o bizim başkanımızdır."

"Seçildikten sonrada tebrik eder başarılar dileriz."

Kimi desteklediği ile ilgili çeşitli yorumların yapıldığını belirten Şahin, "Benim için önemli olan Özçelik-İş Sendikası'nın tüzel kişiliğinin başarılı bir şekilde devam etmesidir. Kimin genel başkan olacağına delegeler karar verir. Kim seçilirse o bizim başkanımızdır. Seçildikten sonrada tebrik eder başarılar dileriz." ifadelerine yer verdi.