Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı’ya cevap verdi.

CHP İlçe Başkanı Acar, açıklamasında AK Parti İlçe Başkanını fırsatçılıkla suçladı ve vizyonsuz kişiler olarak değerlendirdi.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın açıklaması şöyle;

“Çarşamba akşamı Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesislerindeki iftar yapanların bir kısmı yemek yedikten üç dört saat sonra rahatsızlanarak sağlık kuruşlarına başvurmuşlardır. Yedikleri yemekten etkilendikleri tahmin edilmektedir.  Hastanede gerekli müdahaleler yapılarak evlerine gönderilmişlerdir. Çok şükür hiç kimsenin ciddi bir şeyi yoktur.

Aynı mekanda Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse de Safranbolu Fırıncıları ile iftar yapmıştır. Ben de ailem ile aynı yerde iftar yaptım.  Belediye başkanımız ve ben basında yazıldığının aksine herhangi bir rahatsızlık yaşamadık.   Yaşanan bu talihsiz olayla ilgili devletin ilgili kuruluşları İlçe Tarım Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlar gerekli araştırma ve incelemelere başlamışlardır. Sonuç, kamuoyu ile daha sonra paylaşılacaktır.  Bu olaylarla ilgili sosyal medyada, yerel ve ulusal basında birçok haber yapıldı. Yapılan haberlerin bazıları algı oluşturmaya yöneliktir.

AKP İlçe Başkanı Mehmet Sarı bu talihsiz olayı fırsat bilerek Belediye başkanımızın projelerini ve yapılan hizmetleri güya eleştirmek amacıyla siyasi rant elde etmeye çalışmıştır. İnsanların sağlıkları üzerinden siyasi çıkar sağlamayı doğru bulmuyor,  şiddetle kınıyorum. Bu sosyal tesis daha önce “Sakem” adı altında izbe, bakımsız bir bina olup; bir grup AKP yandaşlarına hizmet veren bir yerdi. Yani Safranbolu halkı yararlanmıyordu. Geçtiğimiz yıl belediye buranın onarımını ve çevre düzenlemesini yaparak çok güzel ve nezih bir “Sosyal Tesis” olarak Safranbolu halkının hizmetine sunmuştur. Açıldığından bu yana gerek yöre insanından gerek il dışından gelen misafirlerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu vesile ile Belediye başkanımız ve ekibine bu tesisi Safranbolu ya kazandırdığı için buradan bir kere daha çok teşekkür ediyorum.

Sayın Mehmet Sarı böyle güzel bir yerin Safranbolu’ya kazandırılmasından niye rahatsızsınız? Sosyal tesisi hiç yeni haliyle gelip gördünüz mü?

Safranbolu UNESCO dünya miras listesinde yer alan Kültür ve Turizm kentidir. Geçtiğimiz hafta Turizm haftası nedeniyle Belediye başkanımız Sayın Elif Köse Safranbolu da Turizm ile ilgili iki tane proje açıkladı. Projeleri Sivil Toplum kuruluşları ve turizm kuruluşları ile yaptığı basın toplantısında detayları ile anlattı. Amaç Safranbolu Turizminin vizyonunu geliştirmek,  esnaf ve hizmet sektöründeki işletmelerin ve çalışanlarının niteliklerini belli standartlara yükseltmektir. Bu projeleri anlayamayanlara tavsiyem başkanın basın toplantısını biz kez daha izlemeleridir.

Projeden, ortak akıldan, vizyondan, misyondan bihaber olanlar bu projeleri karalamak isterken kendilerince La Fonten’den masallar anlatıyorlar.

Safranbolu Turizminin gelişmesini ve kalitesinin artmasını istemiyor musunuz Sayın Sarı…

Sayın AKP İlçe Başkanı;  biz o bayrağı nereye dikeceğimizi çok iyi biliyoruz.31 Mart 2019 da diktiğimiz gibi yapılacak ilk seçinde en uygun yere dikeceğiz.

Biz; Safranbolu da Ulu önder Atatürk’ün “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir” anlayışı çerçevesinde Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerin ekonomi anlayışı ile bir koli ramazan kumanyasına muhtaç ettiğiniz vatandaşlarımıza derman olmaya devam edeceğiz. Korkmadan, yılmadan tüm engellemelere ve karalamalara rağmen doğru bildiğimiz yolda sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışıyoruz.”