AK Parti Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş’in yoğun çalışmaları ve Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’ün bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yenice’ye doğal gaz getirilmesi için yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KARGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı’ya Karabük’ün Yenice ilçesine doğal gazın getirilmesi için geçen sene talimat vermişti.

Geçen Yıl Kasım ayında KARGAZ da, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Yenice’ye doğal gaz getirilmesi için karar alındığını, bunun için bazı yazışma ve alınması gereken meclis kararları ile ilgili Yenice Belediye Başkanlığına yazı yazmıştı.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise KARGAZ’ın istediği meclis kararı, talep yazısı ve bazı belgeleri yaklaşık 6 ay bekletmişti. En son Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında da KARGAZ’ın belirttiği karar örneğinden tamamen farklı karar alınmıştı.

“YENİCE SENİ AFFETMEZ” HABERİ, ÇAYLI’NIN AKLINI BAŞINA MI GETİRDİ

Karabük Net Haber olarak, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın KARGAZ’ı sürekli oyalayıp bekletmesinin yanı sıra, belediye meclisinden istenilenin tam tersine karar alındığı yönünde haber yaparak, Başkan Çaylı’nın Yenice’ye doğal gaz gelmesini sanki istemiyormuş gibi bir tavır içinde olduğunu sorgulamıştık.

Doğal gaz senin duyarsız tutumlarından gelmezse, Yenice seni affetmez” demiştik.

Haberimizden hemen bir gün sonra Yenice Belediye Meclisini apar topar toplayan Zeki Çaylı, KARGAZ’ın istediği şekilde kararı meclisten çıkarttı.

6 AY KARGAZ’I BEKLETİNCE, YENİCE 2022 YATIRIMLARINA ALINMADI

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın istenilen belgeleri ve meclis kararlarını 6 aya yakın beklettiğinden dolayı, KARGAZ’ın 2022 yılı yatırım programları içine Yenice ilçesine doğal gaz getirme projesini alamadığı, EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) yakın bir zaman içinde verilen 2022 yılı yatırım programında Yenice ilçesinin yer almadığı öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Yaz ayına girilmesi ile ilçede doğal gaz borularının döşenmesi, alt yapı çalışmalarının başlaması için her hangi bir siyasi girişim olmazsa, önümüzdeki yıllara kalacak gibi görünüyor.

Eğer siyasi girişimler ve baskılar olmazsa, KARGAZ şirketi Yenice Belediyesinin istenilen meclis kararını ve yazışma belgelerini vermediğini bahane ederek, Yenice’ye taşımalı doğalgaz verme projesini rafa kaldırabilir.

Çünkü dağlık ve dağınık bir yapıya sahip olan Yenice ilçesine doğal gazın verilmesi için yapılması gereken alt yapı çalışması yaklaşık 30 Milyon TL’yi bulacağı, Yenice’den KARGAZ’ın bu parayı 30 senede geri alamayacağı belirtiliyor.

ZEKİ ÇAYLI ŞİMDİ MUTLU MUSUN?

Sırf siyasi endişeler nedeniyle doğal gazın gelmesine hep buruk bakan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, çeşitli bahaneler sürerek, KARGAZ ile bir türlü uyum sağlayamadı.   

2002 yılında kendi kurduğu ve iki dönem belediye başkanı seçildiği AK Parti’den ihraç edilince, AK Parti İl Başkanı ve Yenice İlçe Başkanının girişimleri ile Yenice’ye doğal gaz gelmesini hazmedemeyen Zeki Çaylı, eğer doğal gaz gelmezse ilçe tarihine kara harfler ile geçecek ve artık iyi anılmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi