30 Haziran Çarşamba günü yapılacak olan Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağanüstü Kongresinde son haftaya girildi.

Mevcut Başkan Muammer Dumaner’in de oda başkanlığına aday olduğu kongrede Osman Kesici ve Semra Uz’da uzun süredir adaylık çalışmalarını yapıyorlar.

20 yılı aşkındır Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığı yapan Muammer Dumaner’in geçtiğimiz aylarda yönetimi ile ters düşmesinden dolayı olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Pandemi nedeniyle iki defa ertelenen oda kongresi normal şartlar altında 30 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Yaklaşık Bin 900 üyesinin bulunduğu Safranbolu Esnaf Odasında mevcut Başkan Muammer Dumaner, yeniden aday olacağını açıklamıştı.

ODA SEÇİMLERİNE HAREKETLİLİK VE YENİ ANLAYIŞ GETİRDİLER
20 Yılı aşkındır oda başkanlığı yapan Dumaner’in karşısına aday olan ve ekibi ile dikkatleri çeken Osman Kesici ile Safranbolu’da esnaflık yapan Semra Uz, üç aya yakındır yoğun bir seçim çalışması sergiliyorlar.

Oda üyesi tüm esnafları ek tek gezen Kesici ve Uz, oda seçim çalışmalarına ilk defa yeni bir anlayış getirdiler.

Yoğun bir çalışma temposu sergileyen Osman Kesici ve Semra Uz’un yanı sıra Muammer Dumaner’in ise kamuya yansıyan hiçbir çalışma sergilememesi ise dikkat çekiyor. Dumaner’in kendisine çok güvendiği algısını oluşturmak istediği ve bu nedenle herhangi bir çalışma sergilemediği yönündeki söylemleri, esnaflar arasında da tepkiyle karşılanıyor.  

Şimdi tüm gözler önümüzdeki hafta çarşamba günü Safranbolu Özler Düğün salonunda yapılacak olan oda seçimlerine çevrildi.