Safranbolu’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı münasebeti ile dün düzenlenen son program Safranbolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konser oldu.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı konser Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlerin anlatımı ile başladı.

Bir saati aşkın süren konserde kah hüzünlenen kah eğlenen Safranbolulular programda son olarak Sarı Saçlı Mavi Gözlü türküsü söylenirken salon adeta yıkıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezini dolduran yüzlerce vatandaş türküyü hep bir ağızdan söylerken yoğun istek ve dakikalarca süren alkışın ardından koro bir kez daha seslendirdi. Konser protokol üyelerinin de katılımı ile çekilen hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. 

Konserin ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse;

Öncelikle başta değerli şefimiz olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyorum. Muhteşem bir konser oldu. Safranbolu’nun sadece tarihi yönü ile değil, sanata ve sanatçıya verdiği değeri de görmüş olduk. Bu güzel gecede salonu dolduran değerli hemşerilerime de teşekkür ediyorum” dedi.