Safranbolu Belediyesi Yazıköy Uygulama ve Üretim Merkezi’nde bağcılık eğitim kursu başladı. Duyurusu yapılır yapılmaz büyük ilgi gören ve kontenjanın en az 3 katı başvurusu olan kursta üreticiler bugün ilk eğitimlerini aldı.

Kursiyerlerin ilk gün eğitimine katılan ve gördüğü yoğun katılım karşısında mutlu olan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: ‘’Üretime olan bu ilgi ile biz bağ bozumu şenliklerimizi tekrar gündeme alabiliriz’’ diye konuştu.

Safranbolu Belediyesi seralarında yapılan üretime yeni bir boyut kazandırıldı. Seradan elden edilen ürünler zaman zaman halka ücretsiz dağıtılırken, Safranbolu Belediyesi başlattığı proje ile Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünü çavuş üzümü yetiştiriciliği başta olmak üzere bağcılık üzerine açılan ücretsiz kurs ile halkın üretime teşviki sağlandı.

Safranbolu Belediyesi Yazıköy Uygulama ve Üretim Merkezi’nde açılan ve yaklaşık 100 vatandaşın katılım sağladığı kursta ilk gün eğitimleri yapıldı. Merkez sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Uslu tarafından üreticilere toprak çeşidi, üzüm çeşidi seçimi, budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlarla mücadele eğitimleri verildi.

Yaklaşık bir buçuk ay sürmesi beklenen eğitimler için vatandaşlar Safranbolu Belediyesi araçları ile alınarak üretim merkezine getiriliyor kursa bitiminde tekrar geri bırakılıyor.

Eğitimlerin ilk gününe katılarak incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise gördüğü yoğun katılım karşısında mutlu olarak; “Üretime olan bu ilgi ile biz bağ bozumu şenliklerimizi tekrar gündeme alabiliriz’’ diye konuştu.